Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Akdağmadeni İlçesi Sağıroğlu Köyü sınırları içerisindeki mevkiye inşa edilecek barajın tamamlanmasıyla birlikte yörenin tarım alanları suya doyacak.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, Yozgat için önemli bir projeyi daha hayata geçirdiklerini ifade etti. Bakan Eroğlu, DSİ tarafından inşa edilen baraj ve sulama tesislerinin münbit toprakları modern sulama ile sulayacağını bildirdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, “Modern sulama sistemleriyle topraklarımıza bereket katıyoruz. Ayrıca, yöre halkının refahına katkıda bulunan tesislerle ürün çeşitliliğini artırıyoruz. Böylece çiftçilerimizin de yüzünü güldürüyoruz” dedi.

DSİ tarafından inşa edilecek Bahçecik Barajı, Akdağmadeni ilçesi sınırlarında bulunan Sağıroğlu köyünün 1,5 kilometre güneydoğusunda Göndelen Deresi üzerinde yer alıyor.

Hizmete alındığında 80 bin dekar zirai araziye basınçlı sulama sistemi ile sulama suyu sağlayacak olan barajın, ekonomik yapısı tarım ve hayvancılığa bağlı olan Yozgat ekonomisine önemli katkı sağlaması öngörülüyor. 

Editör: TE Bilişim