Yozgat Belediye Kent Park Tesisleri'nde dün akşam düzenlenen toplantıya Ak Parti Bolu Milletvekili Metin Kaşıkçıoğlu, Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen, İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan, Ak Partili Belediye Başkanları ve partililer katıldı.
AK PARTİ BELEDİYECİLİKTE BİR MARKA
    Toplantının açılış konuşmasını yapan Ak Parti İl Başkanı Yusuf Başer, belediye faaliyetlerinin değerlendirildiği bir toplantı yaptıklarını belirterek, katılımlarından ötürü belediye başkanlarına teşekkür etti.
    “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın felsefesine inanan bir hareketiz” diye devam eden konuşmasında Başer; “Biz hizmetlerimizle belki 485 bin Yozgat insanının hepsini memnun edemeyebiliriz ancak biz inanıyor ve ümit ediyoruz ki hizmet yapamadığımız noktada Yozgat insanının gönlünü, kalbini kazanmaya devam edeceğiz.
    Biz o noktada Yozgat insanının eli ayağı ve kulağı olacağız” dedi.
    Ak Parti'nin belediyecilikte bir marka olduğunu iddia eden Başer, şöyle konuştu: “Biz belediyeleri demokrasinin beşiği olarak görüyoruz. Dolayısıyla Ak Parti'nin kuruluşu da belediyede yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Sayın Genel Başkanımız ve Başbakanımız o manada belediyeciliğin Türkiye'de üstadı oldu ve belediyede yapmış olduğu hizmetlerden dolayı Ak Parti kurulduğu andan itibaren çok kısa bir süre içerisinde ezici bir çoğunlukla iktidara geldi.
    Biz inanıyor ve ümit ediyoruz ki Ak Parti belediyecilikte bir marka partidir. Ve hizmet odaklı bir partidir.”
HİZMETİN EN YAKIN YÜZÜ SİZLERSİNİZ
    Ak Parti Bolu Milletvekili Metin Kaşıkçı da konuşmasında belediye başkanları ve meclis grubunun insanlara hizmet noktasında en yakın yüzler olduğunu söyledi.
    Belediyeciliğin meşakkatli bir görev olduğuna vurgulayan Kaşıkçı; “Böylesine meşakkatli bir görev içerisinde yıllardır devam eden taşıması çok zor boyutlara gelen ekonomik zorluklara düştüğünüz ve borç yükleri ile karşı karşıya olduğunuz bir dönemde, bunun yanında yerel yöneticiler olarak da yaşadığınız çeşitli sıkıntıları; oturup birlikte tartışabilmek, değerlendirmek, teşhisi doğru koymak ve sonrasında da çözüm yollarını birlikte değerlendireceğiz” dedi.
TORBA YASASI BELEDİYELERİN YÜKÜNÜ AZALTACAK
    Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen, Torba Yasası olarak bilinen yasanın belediyelerin borç yüküne ciddi kolaylıklar getireceğini söyleyen Kaşıkçı; “Özellikle nüfusu ve geliri düşük olan ama personel giderleri nedeni ile sıkıntı çeken belediyelerimiz var. Bu anlamda büyük bir yükle karşı karşıyalar. Personel fazlalıklarının diğer kamu kurum ve kuruluşlarına aktarılması ile ilgili talepler vardı. Öyle ki İller Bankası'ndan gelen payın da personel giderini ödeyemeyen belediyelerimiz vardı. Bunları rahatlatacak bir düzenleme şuanda kamuoyunda torba yasa olarak adlandırılan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne de sunulup, alt komisyon kurularak çalışmalara başlanılmış olan bir yasa teklifidir” dedi.
BELEDİYELERE PERSONEL GEÇİŞİ
    Kaşıkçı, yasa tasarısı ile belediyelerin en önemli gider kalemini oluşturan personellerin Milli Eğitim ve Emniyet gibi kurumlara naklinin yolunu açacaklarını söyledi.
    Kaşıkçı; “Ama tabi bunu yaparken madem ihtiyaç fazlası işçileri naklediyoruz, bundan sonra da belediyelerimizin 5 yıl boyunca personel alınmasını yasaklayacağız” dedi.
     Torbası Yasasının getirdiği aflara da değinen Kaşıkçı şu ifadelerde bulundu: “Torba Yasası bir nevi sosyal barış yasası, ekonomik barış yasası olarak düşünülebilir, adlandırılabilir.
    Belediyeler büyük bir borç sarmalı ile karşı karşıya. Bu borç sarmalında adeta hizmet edemez noktaya gelindi. Gerçekten tekerin döndürülmesinin imkansız olduğu noktaya doğru gitmekte olan belediyelerimizin halka hizmet etmesinin önündeki bu engeli nasıl kaldırabiliriz diye düşündüğümüzde bununda bu yapılandırmada yer alması ve belediyelerimizin hizmet etmesinin önündeki bu borç yükünün ortadan kaldırılması adına bir düzenlemenin olmasını arzu etmiştik. Bu çerçeveli bir düzenleme ile vergi ve sigorta borçlarının da 18'er ay gibi bir taksitlendirme söz konusu.”

Editör: TE Bilişim