Yozgat Belediyesi, Anadolu'da baharın müjdecisi olarak kabul edilip, bugün unutulmaya yüz tutan şenlikleri yeniden yaşatmak amacıyla ''Çiğdem Şenliği'' yapacak.

     Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, 19 Mart Cumartesi günü saat 11.00'da Cumhuriyet Alanı'nda ilkini gerçekleştirecekleri şenliği geleneksel hale getireceklerini söyledi.

     Başer, Yozgat'ta baharın müjdecisi çiğdemler çiçek açtığı dönemde, bunu toplayan mahalle gençlerinin, çocuklarla birlikte çiğdemleri bir çalıya dizerek, ev ev dolaşıp, ''Çiğdem çiğdem çiçecik, Emmim oğlu köçecik, Yağ verenin oğlu olsun, Bulgur verenin kızı olsun'' diye maniler söylemek suretiyle, çalıdaki çiğdemlerden verip, karşılığında yağ ve bulgur topladıklarını hatırlattı. Başer, toplanan bu bulgur ve yağ ile pilav yapılıp, mahallenin meydan yerinde pişirilip, mahalle sakinlerinin de katılımı ile afiyetle yenilerek, bir şenliğin yapıldığını ama bugün bunun unutulduğunu bildirdi.

     Yusuf Başer, bu geleneğin devam ettirilmesi, yaşatılması için bir şenlik yapmayı uygun bulduklarını, geleneği yaşatırken çeşitli yöresel yarışmaların da etkinlikte yapılarak, geleneksel halde getirileceğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim