Mecliste görüşülmeye başlayan Torba Yasası'na itirazlar giderek artmaya başlıyor. Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ferman Zararsız, belediyelerde norm kadro fazlalıklarının başka kurumlara gönderilmesi ile, işçilerin tasfiye edileceğini, kadrosuz ve sendikasız kalacaklarını ileri sürdü.
    Başbakanlık tarafından Meclise sevk edilen Torba Yasa'sının belediye işçileri ile ilgili bölümüne itiraz eden Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ferman Zararbız; “Belediyelerde norm kadro fazlalıklarının Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlüklerine gönderilmesi doğru bir yasa değildir. Bu yasa çıkartılırsa, belediyelerde kadrolu çalışan işçileri kadrosuz bırakılacak, Milli Eğitim Bakanlığının ve Emniyet Genel Müdürlüğünün Taşra teşkilatlarında iradeleri dışında hizmetli olarak çalışamaya zorlanacaktır” dedi.
    Bu şekilde işçilerin tasfiye edileceğini, sendikasız, toplu-iş sözleşmesiz çalışmaya mahkum edileceğini ve sosyal haklarını kaybedeceklerini ileri süren Zararsız; “Bu şekilde tasfiye edilen işçiler, sendikasız, toplu-iş sözleşmesiz çalışamaya mahkûm edilecekler ve şuanda geçerli olan toplu iş sözleşmeleri bittiği anda sahip oldukları ekonomik ve sosyal haklarını kaybedecekler.  Beklide TEKEL işçileri gibi 4/c pozisyonu içine alınarak geçici personel statüsüyle ne işçi ne memur olamadan çalışmaya zorlanacak birkaç yıl sonrada işlerinden edileceklerdir” dedi.
    Yozgat genelinde 64 belediyenin bulunduğunu ve norm kadro fazlası 500 işçi olduğunu söyleyen Zararsız; “Şubemize bağlı 43 belediye var. Bu belediyelerde çalışan 300 üyemiz bu yasa çıkarsa kadrolarını kaybedecekler, sosyal halklarını kaybedecekler.
     Belediyelerde özelleşmeye gidilmektedir. Bu konu ile ilgili Anakara'ya gidiyorum. Bu konu Ankara'da çözülmesi gereken konudur. Hükümet ve Hükümet yetkililerine bu konunu yanlış olduğunu anlatmamız gerekmektedir.  Belediye işçilerine kadro verildi ama kadro aldıklarına sevinemediler. Belediyelerde çalışan işçilerimize bu kadroyu Sayın Başbakanımız verdi.  Şimdi bu kadroları işçilerimizden tekrar geri alınmak istenmektedir.
    Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan ve Genel Yönetim Kurulumuz ile birlikte TBMM'ne gidip bu yasanın yanlış olduğunu ifade edeceğiz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Ömer Dinçer ve Genel Başkan Yardımcısı Yerel Yönetimler Başkanı Sayın Hüseyin Tanrıverdi ile görüşeceğiz. Türkiye genelinde 64 bin belediye personelinin başka kurumlara dağıtılması yerine, maaşlarının devlet kadrolarına alınması gerektiğini belirteceğiz. Gidilmesi gereken her yere gideceğiz, hukuki yollar neyse arayacağız, işçilerimizin gönlü rahat olsun.
    Türkiye genelin de 64 bin norm kadro fazlalığı var deniyor. Bizce belediyelerde işçi fazlalığı yoktur. Ancak yarını belli olmayan, çalışma şekli, düzeni, belli olmayan, işçi güvencesi olmayan, asgari ücretle çalışıp maaş alamayan 100 bin  şirket işçisi var.
    Bu tasarının yanlış olduğunu genel merkezimizle birlikte gereken yerlere ulaşıp, kaygılarımızı, kuşkularımızı dile getireceğiz.”

Editör: TE Bilişim