Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere sağlıklı bireyler yetiştirilmesi için uzmanlar tarafından sıkça gündeme getirilen anne sütünün teşviki amacıyla ülke genelinde yürütülen çalışmalara Yozgat, 1991 yılından bu tarafa ‘Bebek Dostu İl’ olarak destek veriyor. Bu desteğin ‘Altın Bebek Dostu İl’ statüsüyle devam ettirilmesi amacıyla Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce talep edilen desteği İl Genel Meclisi karşılıksız bırakmadı.
Ekim ayı görüşmeleri sırasında görüşülen teklifle ilgili konuşan İl Genel Meclisi başkanı Halil Şahbaz, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde 1991 yılından beri yürütülen "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programı kapsamında Yozgat’ın 2006 yılında "Bebek Dostu İl" unvanı aldığını hatırlatarak, Yozgat’ın Altın Bebek Dostu İl olabilmesi için, İl Genel Meclisinde emzirmeyi destekleyen "Bebek  Dostu Grubu" oluşturulması gerektiğini söyledi.

Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğünün bu yönde teklifte bulunduğunu kaydeden Şahbaz;
“Anne sütünün teşviki adına olumlu Sağlık Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde 1991 yılından beri yürütülen "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" programı kapsamında ilimiz 2006 yılında "Bebek Dostu İl" unvanı aldı. İlimizin Altın Bebek Dostu İl  olabilmesi için Bebek Dostu Grubu oluşturularak destek vermemiz istendi. Biz de bu amaçla meclis bünyesinde kuracağımız grupla Halk Sağlığı Müdürlüğünün bu yönde yürüteceği çalışmalara destek olmalıyız. Toplumsal konularda, halkın genelini ilgilendiren durumlarda İl Genel Meclisi olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeliyiz” dedi.

Şahbaz’ın  konuşmasının ardından İl Genel Meclisi Bebek Dostu Grubu’nda görev yapmak üzere Çevre ve Sağlık Komisyon Başkanı Ali Ünlü, Aile ve Sosyal Politikalar Komisyonu Başkanı Dursun Tuncer ve Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyon Başkanı Ahmet Afşar’ın görev aldı. Belirlenen isimlerin Bebek Dostu Grubunda görev alması için İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 13. maddesinin (b) bendi gereğince yapılan oylama ile yetki verildi.

Editör: TE Bilişim