Sorgun ilçesinde Salı günü akşam saatlerinde Aydınlıkevler Mahallesi 6661 Sokak Numara 4 adresinde ölü bulunan 20 yaşındaki Hacer Alan ve 3 aylık bebeği Batuhan Alan’ın cenazeleri dün Sorgun’daki Yazlak Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Karşıyaka Mezarlığında toprağa verildi.
    20 yaşındaki Hacer Alan ve 3 aylık bebeği Batuhan Alan’ın cenazeleri çok sayıda çevik kuvvet ve polisin geniş güvenlik önlemleri altında Yazlak Camisi’ ne getirildi. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sırasında ve sonrasında Hacer Alan’ın eşi Serhat Alan akrabalarının yardımıyla güçlükle ayakta durabildi. Serhat Alan cenaze namazı sonrası göz yaşlarına hakim olamadı.
    Ayrıca, Hacer Alan’ın Şanlıurfa’nın Birecik İlçesinde bulunan ailesinin dün telefonla emniyet güçlerini arayarak cenaze için Sorgun’a geleceklerini bildirmeleri üzerine emniyet güçleri mezarlık çevresinde güvenlik önlemleri aldılar.
KAÇARAK EVLENDİM, BENİ YAŞATMAZLAR 
    Şanlıurfa Birecik nüfusuna kayıtlı olan Hacer Alan'ın, 2008 yılında yanlış bir telefon numarasını çevirmesi sonucunda tanıştığı Serhat ile bir süre telefonla görüştüğü, daha sonra da birbirlerine aşık oldukları ileri sürüldü.
    Kızın ailesinin evlenmelerine izin vermemesi üzerine önceki yıl kaçan Hacer ve Serhat'ın Sorgun'da 4 Aralık 2009 tarihinde evlendikleri belirlendi.
    Genç kadının komşularına kaçarak evlendiği için çok korktuğunu; “Abla beni yaşatmazlar, çok korkuyorum” dediği öğrenildi.
YAKINLARI DAHA ÖNCE İLÇEYE GELMİŞ
    Edinilen bilgiye göre daha önce genç kadının kardeşi ve amca oğlunun ilçeye gelerek kız kardeşlerinin yaşadığı evi öğrendikleri ortaya çıktı.
    Talihsiz kadının komşuları, daha önce Şanlıurfa’dan Sorgun’a iki yakının geldiği ve şüpheli tavırları yüzünden emniyet ekipleri tarafından bir süre gözaltında tutulduktan sonra gönderildikleri öğrenildi.
GEÇİM SIKINTISI YAŞIYORLARDI
    Öte yandan komşuları Alan ailesinin ciddi maddi sıkıntılar yaşadığını söyledi.
    Evde tek başına kalan genç kadının bunalıma girmiş olabileceklerini söyleyen komşuları: “Ekonomik sıkıntılar yüzünden genç kadının eşi şehir dışında çalışmak zorunda kalıyordu. Genç kadın tek başına çocuğuyla bu evde yaşıyordu. Ekonomik sıkıntıların verdiği bunalım intihara sürüklemiş olabilir” dediler.

Editör: TE Bilişim