Makinelerde  ince ince hazırlanan sütlü tel kadayıflar, her yıl olduğu gibi bu yılda bayramda misafirlere sunulan lezzetli ikramlar arasında yerini alacak.
Yozgat’ta ramazan aylarının vazgeçilmezi olan ve geleneksel ramazan tatlıları arasında yer alan kadayıf tatlısına vatandaşlar bayramda da büyük rağbet gösteriyor. Tatlı olarak ramazan sofralarını süsleyen ve hemen hemen herkesin ramazan ayında bir kere olsun tattığı kadayıf satışlarında bayram öncesi de artış gözlemlendi, kadayıf üreticileri vatandaşın ilgisinden memnun oldu. 
Yozgat’ta kadayıf üretimi yapan ustaların kimisi el kesme metoduyla kimisi de makinelerde seri üretimle kadayıf üretiyor. Hanımlar marifetleriyle hamura hayat verirken, makinelerde ince ince kıyılan tel kadayıflar üretimden, sofraya birçok aşamadan geçerek hazırlanıyor.  Yozgat’ta 30 yıldan fazladır kadayıf üretimi gerçekleştiren Ankara Yufka ve Kadayıf İşletmecisi İsmail Aslan, “Sütlü tel kadayıfa ramazan ayında olduğu gibi, bayram öncesi de rağbet artıyor. Bayramda misafirlerine tatlı ikramında bulunmak isteyen vatandaşlar tel kadayıf almayı tercih ediyor” diye konuştu.  İsmail Arslan, tel kadayıfın ucuz ve lezzetli bir tatlı olduğundan dolayı tercih edildiğini belirterek, “Baklava hazırlamak maliyetli ve meşakkatli olduğu için birçok vatandaş artık tel kadayıfı tercih ediyor. Fiyatı ucuz olan tel kadayıf aynı zamanda bereketli bir tatlıdır. İki kilo kadayıf ile üç gün tüm konuklarınıza tatlı sunabiliyorsunuz. Bu yüzden bayram öncesi de işlerimiz artmış durumda” şeklinde konuştu. Arslan, tel kadayıfta fiyat artışının söz konusu olmadığını söyleyerek, ramazan ayında kilosu 7 lira 50 kuruştan satılan kadayıfın bayramda da aynı fiyattan satışa sunulduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim