Senelerdir bayramlara birkaç gün kala Çapanoğlu Büyük Camii ve Sarraflar Caddesi'ne kurulan 'Bayram Pazarı' büyük rağbet görüyor.
    Vatandaş bayrama dair ihtiyacı olan her türlü gıda ve giysiyi bu pazarda piyasa fiyatının üçte birine bulabiliyor.
10 LİRAYA AYAKKABI 5 LİRAYA TİŞÖRT
    Bayram Pazarı'nın en önemli özelliği fiyatların piyasaya göre çok düşük olması. Ramazan Bayramı öncesi pazarın yolunu tutanlar 10 liraya ayakkabı, 5 liraya tişört, hatta 2 buçuk milyona bir kilogram şeker alabiliyorlar.
    Dar gelirli vatandaşların bayram öncesi imdadına yetişen Yozgat'ın Bayram pazarı, memur kesimin de gözdesi. Fiyatların piyasaya göre çok düşük olması nedeni ile her yıl Bayram Pazarı'ndan alışveriş yaptığını söyleyen Kemal Yılmazer isimli vatandaş, bu bayram oğlu ile eşine yeni kıyafet alarak çifte mutluluk yaşatmak istediğini söyledi.
    Bayram şekeri, kolonya, ayakkabı, gömlek, pantolondan oluşan ürünlere yaklaşık 50 lira harcayarak sahip olabildiğini söyleyen Yılmazer; “Bayram pazarları dar gelirli insanlara alışveriş imkanı sunan bir yer. Ürünler ucuz ama kalitesiz de değil. 10 liraya aldığınız bir ayakkabıyı uzun süre giyebiliyorsunuz, ya da bayram şekerini pazardan istediğiniz fiyata alabilirsiniz” dedi.    
Editör: TE Bilişim