Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Bölge Trafik İstasyonu ekipleri, bayram yolculuklarında yoğun kazaların yaşandığı karayolunda adeta kuş uçurtmuyor. Radar kontrolünün yanı sıra sürücülere yol kenarında hazırlanan stantta hazırlanan kahve ve çeşitli ikramların yanı sıra lokum ikram ediliyor.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Süleyman Tuğrul, her bayram olduğu gibi bu bayram da sürücülerin sağlıklı bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak için denetimlerin yanı sıra yorgunluklarını da alacak ikramlarda bulunduklarını söyledi.
Tuğrul, bütün denetim ve uygulamaların öznesinde kazalarını ve can kayıplarını önlemek olduğunu belirterek; “Biz de ekiplerimizin bulunduğu yerlerde denetimler sırasında mutlaka vatandaşlarımızın araçtan inip dinlenmelerini sağlıyoruz. Bu dinlenmeler sırasında sıcak veya soğuk ikramlarda bulunarak algılarının açılmalarını sağlıyoruz. Bu türlü sempatik jestler hem vatandaş memnuniyeti saplıyor hem de yurttaşlarımızın kısa süreli de olsa dinlenmelerini sağlıyor. Beş dakika, on dakika dinlenme çok büyük faydası var, araç içerisindeki oksijen değişiminin çok büyük faydası var. Vatandaşlarımızın sürücülerimizin dalgın olmalarını engelliyor” dedi.

Sürücülere denetimler sırasında yol kenarına kurdukları stantta kahve ikramında bulunduklarını hatırlatan Tuğrul, şunları söyledi:
“Kahve ikramında bulunuyoruz, özellikle Türk kahvesi ikramında bulunuyoruz bu vatandaşın algılarının açılmasına neden oluyor. Daha çok yola dikkatli devam etmelerini sağlıyor. Bu şekilde uygulamalarımız her bayram olduğu gibi bu bayramda da devam etmektedir. Tesislerin olmadığı yerlerde yol cepleri yaptırdık buralarda kamelyalar koydurduk. Vatandaşlarımızın buralarda oturarak dinlemelerini sağlıyoruz bu uygulamalarımız bayram öncesinde ve sonrasında trafiğin yoğun olduğu zamanlarda devam edecek. “

Uygulama karşısında vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemezken, Ankara’dan Erzincan’a bayram için giden Ahmet Taşpınar isimli sürücü şunları söyledi:
“Yolculuk bayram için. Şaşırdık polisin uygulaması karşısında ancak memnun edici. Güzel bir uygulama. Biz de dinlenmek için bir yerler arıyorduk.  Bu da vesile oldu bize. Hiç böyle bir uygulama ile karşılaşmamıştım. Zaten biraz yorulmuştum iyi geldi. Sağ olsunlar teşekkür ediyorum. Lokum ve çay ikram etiler. Yorulmuştuk az da olsa. Ankara’dan geliyoruz daha hiçbir yerde durmadık iyi oldu.

Editör: TE Bilişim