Yozgat Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, 6 günlük bayram tatili öncesi artan trafik yoğunluğunu dikkate alarak Yozgat-  Sivas karayolunda sürücülere radar kontrolü, emniyet kemeri uygulaması ve trafik kurallarını hatırlatan broşürler dağıttı.
Yozgat Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdür Vekili Süleyman Tuğrul, bayram öncesi başlatılan denetimlerde, sürücülerin yorgun ve uykusuz araç kullanmamaları, aşırı sürat ve hatalı sollamadan kaçınmaları ve dinlenerek yolculuk yapmalarını isteyerek trafik kurallarına uymalarını istedi. Tuğrul, "Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi trafik yoğunluğunun arttığını gözlemliyoruz. Özellikle binek araçlarda bir artış var. Batı illerinden İstanbul, Bursa,  Ankara ve İzmir’den hareket eden sürücülerimiz doğu illerine memleketlerine bayram tatillerini geçirmek için ilimizden geçmektedir. Bizlerde karayolunda artan trafik yoğunluğundan dolayı denetimlerimizi 7 gün 24 esasına göre sürdürüyoruz. Yaptığımız kontrollerde sürücülere radar kontrolü, emniyet kemeri uygulaması ve trafik kurallarını hatırlatan broşürler dağıtıp bilgilendiriyoruz."dedi.
Sürücüleri hız yapmamaları konusunda uyaran Tuğrul, "Sürücülerimizden özellikle hız kurallarına ve dinlenme sürelerine mutlaka uymalarını istiyoruz. Kazaların büyük bir çoğunluğu hız kurallarına uymamaktan ve dikkat eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Bu gibi uzun süreli yolcuklarda sürücüllerimizin zaman zaman mola vermelerini istiyoruz. Çünkü mola verdikleri zaman dikkat eksikliği de olmaz ve sürücülerimiz varacakları yere daha güvenli bir şekilde ulaşmış olacaklardır. Bu konuda denetimlerimizi aralıksız sürdürmekteyiz.
Sabit radar cihazlarımızın yanı sıra bu yıl farklı bir uygulama yaparak bayram yoğunluğu boyunca mobil radar uygulaması yapacağız. Sürücülerimiz nasılsa radar yok diyerek trafik kurallarını ihmal etmesinler. Mobil radar sistemine düşen araçlara da cezai işlem uygulanacaktır. Bu yüzden sürücülerimiz hem kendi can ve mal güvenlikleri hem de başkalarının can ve mal güvenliği için kuralara uymalarını istiyoruz. Bizim amacımız ceza yazmak değil sürücülerimizi trafik kurallarına uymalarını sağlamak."diye konuştu.
Sürücüler ise uygulamadan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Polisimiz bizim can ve mal güvenliğimiz için burada görevlerini yapıyorlar. Bizlerde trafik kurallarına uymamız gerekir.”diye ifade etti.

Editör: TE Bilişim