Bayramların alışılagelmiş olaylarından biri olan bayram alış-verişleri bu bayramda harkesi düşündürüyor. Bu bayram gününü önce çocuklarını, daha sonra da kendilerini şık ve yeni kıyafetlerle geçirmek isteyenler her yıl olduğu gibi bu yılda bayram pazarları ve alış-veriş mekanlarının yolunu tuttular.
    Esnaflar uyguladıkları fiyatların her ne kadar düşük olduğunu savunsalar da vatandaş bütçesi uymuyor. 
    Mağazada alış-veriş yapan vatandaşlar; “Fiyatlara gücümüz yetmez oldu. Kendimiz için artık bir şeylere bakamıyoruz ama çocuklar istiyor onların gönüllerini de görmek istiyoruz. Fakat çocuk kıyafetleri bizimkilerden aşağı değil. Bir kot pantolon, bir kazak, birde ayakkabı alalım diyoruz en aşağı 100 TL ödemek zorunda kalıyoruz.
    Çocuk kıyafetleri bizim kıyafetlerimizden kat kat küçük fakat fiyatlar  hiç öyle değil. Sanırım kıyafetin boyutu küçüldükçe fiyatı artıyor. Geçen bayramda alış-veriş yaptık yine aynı manzarayla karşı karşıya kalmıştık ama bu defa kurban bayramı.
    Kurbanlık içinde bütçe ayırmamız gerekiyor anlayacağınız ne kurbandan geçebiliyoruz ne de çocuğumuzdan.
    Bu yüzden borçla, kredi kartıyla bir şekilde ikisinin de üstesinden gelmeye çalışıyoruz.” diyorlar. Esnaflar ise fiyatları olabildiğince aşağıda tutmaya çalıştıklarını, müşterilerine özel bayram indirimlerini uyguladıklarını söylüyorlar.
NE, NEREDE
KAÇ LİRA?
    Bayram alışverişine çıkanların bütçesine uygun çeşit çeşit fiyatlar var çarşı-pazarda. İleri Gazetesi sizler için bir çocuğun baştan ayağı kılık kıyafeti kaç liraya mal oluyor hesapladı. İşte Pazar ve mağaza fiyatları: Mağazalarda: Çocuk Kaban: 40-80 TL, Çocuk Ayakkabı: 35-70 TL, Çocuk Pantolon:  15-50 TL, Çocuk Elbise(kız):  40-80 TL, Çocuk Etek : 10-40 TL, Çocuk Eşofman Takımı: 40-90 TL, Çocuk Tişört-swet : 10-40 TL.
    Pazarda: Çocuk Kaban: 30-50 TL, Çocuk Ayakkabı: 15-40 TL, Çocuk Pantolon:  15-50 TL, Çocuk Elbise(kız):  30-60 TL, Çocuk Etek : 10-30 TL, Çocuk Eşofman Takımı: 30-50 TL, Çocuk Tişört-swet : 10-30 TL.
Editör: TE Bilişim