Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen Yozgat Şube Başkanlığı 4. Olağan Kongresinde mevcut Başkan Seyfi Bayrak ile Mehmet Vurmaz'ın listeleri yarıştı. 103 delegenin oy kullandığı seçimde Seyfi Bayrak 76 oy alarak yeniden başkanlığa seçilirken, Mehmet Vurmaz 27 oy aldı.  Türk Eğitim-Sen Yozgat Şubesi'nin  4. Olağan Genel Kurulu, 27 Kasım'da Türk Eğitim-Sen Yozgat Şubesi lokali toplantı salonunda gerçekleştirildi. Kongrede Divan başkanlığını Rıfat Akdağ,  Divan üyeliklerini ise Salih Şimşek ve H. Buğra Karaca yaptı.
    Türk Eğitim-Sen Yozgat Şubesi Başkanı Seyfi Bayrak, kongrelerin bir şahlanışın bir direnişin bir mücadelenin karşılıklı enerji alışverişin olduğu anlar olduğunu söyledi.
    Bu yüzden de her kongrenden sonra teşkilatların daha da güçlendiğini söyleyen Bayrak; “Kongre süreleri 1-2 ay sürebilir. Ama teşkilatların ömürleri 100 yıldır. Biz eğitimciler bizlere yakışan hareketle delege seçimlerini ve bugünde 4. olağan kongresini yaparak yolumuza devam edeceğiz. Bu kongrenin bir kazananı ya da kaybedeni olmayacak. Ama illa bir kazanan ilan edeceksen o Türk Eğim-Sen olacak. Türk Eğitim-Sen tüm kongrelerini yapacak ve 150 bin kişilik bir kitle yoluna devam edecektir. Türkiye'de gündem çok sık değişiyor. Sendikalı hareket bu değişimin içinde yer bulup kamuoyu ile sonuç almak zorundadır. Biz birlik ve beraberlik sergilemedikçe üstümüze düşen görevi yapmadıkça bilin ki birileri bizim içinde bir şeyler yapmayacaktır ve o birileri bizleri oyalayarak başka yerlere yönlendirecektir” dedi.
    Yeni yönetim asil üyeleri listesi şu isimlerden oluştu: “Seyfi Bayrak, Mehmet Uyar, Mehmet Hatipoğlu, Cemil Kaplan, Gökhan Gençaslan, Yakup Ünal, Emin Dölen”
    Denetleme Kurulu: Şükrü Kılıç, İsmail Şener, İhsan Alakuş.
    Disiplin Kurulu: Baki Dağhan, Apdullah Doğan, Şakir Deniz.
    Üst Kurul: Seyfi Bayrak, Ferhat Yılmaz, Erol Köybaşı.
Editör: TE Bilişim