MHP’nin Pazar günü yapılacak olağan kongresine katılacak iki adaydan biri olan Tekin Irgatoğlu, seçim öncesi istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Irgatoğlu, kongre öncesi birlik ve beraberlik mesajları verdi. 
“Yıllardır özümsediğim ve hayatımda yaşamaya çalıştığım Ülkücü dünya görüşünün bir mensubu olmanın gururunu yaşıyorum” ifadeleri ile başladığı açıklamasında Irgatıoğlu, büyük Türk Milletinin inşası ve Turan’a giden kutlu yolun yolcusu olmanın büyük bir şeref olduğunu ifade etti. 
Irgatoğlu, konuşmasında şu ifadelere  yer verdi: “Analarımızın gözyaşları ile  şehitlerimizin kanı ile yoğrulmuş bu meşakkatli mücadelede daha etkin olabilmek ve Türk milliyetçiliğine hizmet etmek amacı ile aday oldum. Büyüklerimizin engin tecrübelerinden yararlanarak genç ve dinamik bir ekiple mücadelemize ivme kazandırmak azmindeyim. Yıllardır mücadele eden ağabeylerimizden bayrağı devralarak daha ileri taşıma amacındayım. Partimizi bir adım daha öteye götürebilmek için ben ve arkadaşlarım elimden geleni yapacağımıza söz veriyoruz. 30 Kasım Pazar günü yapılacak olan kongremizin partimize ve memleketimize hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

Editör: TE Bilişim