Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen basın açıklamasına Genç Memur Sen üyeleri, Memur Bir Sen mensupları ve vatandaşlar ile öğrenciler katıldı. Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk Anıtı önünde toplanan grup büyük bir Türk Bayrağı’da açtı. Mazluma sahip çıkmak ve zalimin karşısında durmak adına bir araya geldiklerini söyleyen Genç  Memur Sen Yozgat Şube Başkanı Ömer Yağmur, “Bizler, insani, vicdani ve ecdadımızdan aldığımız sorumluluğu yerine getirmek için buradayız. İnsanlığını kaybetmemiş, vicdan sahibi herkesin de bizimle birlikte olduğuna, mağdurlara ve mazlumlara sahip çıkmanın yürek yangınını taşıdığına inanıyoruz” dedi.

Genç Memur Sen Yozgat Şube Başkanı Ömer Yağmur, Esad’ın vahşet saltanatını sürdürmek için ülkesini cehenneme çevirerek halkına zulmettiğini ve Esad’ın en büyük destekçilerinin de Suriye’de bir tane dindaşı ve halkı bulunmayan, Suriye ile sınırı dahi olmayan Rusya ve Rusya’nın yanında da İran olduğunu söyledi. Ömer Yağmur, “Hep birlikte Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı köylere fosfor ve misket bombaları yağdırıyor, oradaki kardeşlerimize tam anlamıyla bir soy kırım hedefliyorlar” diye konuştu.

‘ZULMÜN KARŞISINDAYIZ’

Genç Memur Sen Şube Başkanı Ömer Yağmur, mazlumun dinini, ırkını ve mezhebini hiçbir zaman sormadıklarını ve kimden gelirse gelsin zulmün karşısında durduklarını söyledi. Ömer Yağmur, “Bugün de Bayırbucak Türkmenlerine asimilasyon ve sürgün politikalarıyla zulmedilmesine sessiz kalmayacağız asla izin vermeyeceğiz Buradan başta iktidar olmak üzere; tüm siyasi partileri, sivil toplum kuruluşlarını, sendikaları, esnaf odalarını, üniversiteleri, medya kuruluşlarını ve 78 milyon milletimizi ağır bombardıman altında olan Türkmenlerin sesi olmaya, mazlumlara sahip çıkmaya, zulme ve zalime ortak tepki vermeye davet ediyor, dün ekranlarda ‘Burası bizim vatanımız, üzerimize bombalar da yağdırsalar vatan toprağı terk edilir mi hiç, burası da bir Çanakkale, Allah’ın yazdığından ötesi mi var? Diyen Türkmen anamızın sesine kulak vermeye çağırıyorum” şeklinde konuştu.

‘İKİ YÜZLÜ AVRUPA’
Cumhuriyet Alanı’ndaki basın açıklamasında konuşan Ömer Yağmur, Paris’te öldürülen insanlar için ayaklanan Avrupalıların Türkmen katliamına sessi kaldığını söyledi. Mit tırlarını durduranlara da yüklenen Yağmur, bugün aynı zihniyetin iki yüzlü davranarak Türkmenlere neden sahip çıkılmadığını sorguladıklarını aktardı.

Genç Memur-Sen olarak Bayırbucak’ta yaşanan vahşete son vermek için bazı sorular hazırladıklarını bildiren Ömer Yağmur şöyle konuştu:

“Şimdi soruyoruz. Rusya’nın Suriye’de soydaşı mı var Rusya’nın Bayırbucak’ta dindaşı mı var, Rusya’nın Suriye’ye sınırı mı var! Peki Rus askerlerinin, uçaklarının Suriye’de ne işi var ? Tek amaçları sömürü masasında ellerini güçlendirmek olan bu anlayışa sesleniyorum. ‘Zulüm silahındaki son kurşun mutlaka zalimin kendi göğsüne saplanır.’ Bizler, kendini güç odağı sanan alçakların çıkarlarına, silah tüccarlarının kar hırslarına, zalimlerin kan emici heveslerine karşı masum çocukların, mazlum insanların yanında olmaya, arkasında durmaya devam edeceğiz ve hep birlikte haykıracağız. Yaşasın İnsanlık, kahrolsun Katiller, Yaşasın çocuklar, kahrolsun zalimler, Yaşasın zalimler için cehennem. Bu duygularla Bayırbucak Türkmenlerine destek çağrımıza, Esed’e ve tüm zalimlere lanet haykırışına katkı veren tüm kardeşlerimize ve basın mensuplarımıza şükranlarımızı sunuyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum”. 

Editör: TE Bilişim