İleri Gazetesi olarak artan terör ve PKK’nın bölücü eylemlerinin ardından Yozgatlı vatandaşlar ile ülke gündemini değerlendirdik. Önceki gün Şehit Uzman Çavuş Mehmet Koçak’ı ebediyete uğurlayan Yozgat halkı şehidinin acısını yüreğinde ilk günkü tazeliğiyle korurken, terör örgütü ve tüm uzantılarına kin kusarak, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğü için “Buradayız” mesajı verdi.

Yozgatlı, ülke yöneticileri ve silahlı tüm terör örgütlerine anlamlı ve kararlı mesajlar gönderdi. Özellikle 7 Haziran seçimlerinin ardından PKK bölücü terör örgütünün siyasi uzantısı sıfatıyla meclise giren HDP’nin PKK ile işbirliği ve diyalog içerisinde Türkiye Cumhuriyeti’ne kast ettiğini savunan Yozgatlı vatandaşlar, artık terör örgütüne taviz verilmemesi ve etkili bir mücadeleye girişilmesini beyan etti.

Çözüm süreciyle birlikte terör örgütü PKK’nın daha da güçlendiğini belirten vatandaşlar, süreçle birlikte PKK’nın dağ kadrosunu ve silahlı gücünü geliştirmenin yanı sıra, siyaset ve ülke yönetimine de verilen tavizkar politikalar neticesinde girmeyi başararak, bölücü faaliyetlerini hem siyasi hem de silahlı mücadeleyle artırdığını, ülke ve millet üzerinde tahribatını artırdığını savundu.

Yozgatlı vatandaşlar 30 yıldan fazladır bölücü terör örgütü PKK’ya evlatlarını kurban ettiklerini dile getirerek, “Analar ağlamayacak diye girişilen çözüm ve yöntemlerin işe yaramadığını verdiğimiz yeni kayıplar açıkça göstermektedir” yorumunu yaptı. 

SÜREÇTE DAHA ÇOK AĞLARIZ

Yozgatlı vatandaşlar PKK ve terör örgütleriyle Türkiye’nin nasıl bir mücadele tarzı sergilemesi gerektiği konusunda yaptığımız söyleşide ise vatandaşların ortak beyanı çözüm süreci bu haliyle devam ettiği sürece daha çok kayıp vereceğimiz ve anaların ağlamaya devam edeceği şeklinde oldu. Yozgatlı vatandaşlar, çözüm sürecinin terör örgütünü, psikolojik, askeri, siyasi konularda güçlendirdiğini ve dağılma sürecine giren örgütün en azından moral açısından dirildiği yorumunu yaptı. 

Yozgatlı vatandaşlar, devletin bölücü hain gruplarla görüşüp, müzakere edemeyeceğini ifade ederek,

“Bu müzakere süreçleri ve çözüm adı altındaki süreç devletimizin onurunu ciddi şekilde zedelemiş ve milletimizi üzerek milletin gönlünde derin yaralar açmıştır. Şehit aileleri ve gazilerimizin boynunu bükmüş, hainleri güldüren ve sevindiren bir sürece geçmiştir. Bu tavizkar politikalardan vazgeçilmelidir”  görüşünde bulundu.

Yozgatlı vatandaşlar binlerce vatan evladının kanını elinde bulunduran PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’a gerek milletin meclisi gerekse kamuoyunda ‘Sayın’ diye hitap edilmesinin gururlarına dokunduğunu ve bölücü haine devletin bu denli itibar yüklemesini kabullenemediklerini de vurguladı.

ŞEFKAT YARAMADI
Yozgatlı vatandaşların bir kısmı ise çözüm sürecinde devletin bölücü örgüte karşı iyi niyet ve şefkatini göstererek silahsızlanma ve eylemlere son verme çağrısında bulunduğunu ancak gelinen süreçte terör örgütü PKK’nın bu süreci de istismar ederek, bölücü ve terörist  eylem ve faaliyetlerinin sürdürdüğünü söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin sahip olduğu kudret ve güç ile tüm terörist örgütlerinden üstesinden gelebileceğini belirten vatandaşlar, “Devlet çözüm süreciyle istedi ki silahlar sussun, analar ağlamasın ve terör örgütü PKK silah bıraksın. Bu konuda devlet zorda da kalsa bu süreci götürmeye çalıştı ve fedakarlıklarda dahi bulunda. Ancak bölücü örgüt barış ve kardeşlikten yana olmadığını yaptığı eylemlerle bir kez daha gösterdi. Bunun yerine kan ve barutu, silahlar ve ölümü seçti” yorumunu yaptı.

Gelinen süreçte artık devletin çözüm sürecinden vazgeçmesi ya da boyut değiştirmesi fikrini savunan bir grup Yozgatlı vatandaş ortak görüş olarak:

“İyi niyetlere rağmen evlatlarımızı şehit ediyorlar. Bunlar iyi niyetten anlayacak cinsten değiller. Bu bölücü örgüte karşı artık devlet şefkatli yüzünü bir kenara bırakarak, devlet olduğunu göstermeli. Şehirlerimizi, sokaklarımızı, üniversitelerimizi ve karakollarımızı hedef alan bölücü örgüte karşı devletin silahlı güçleri kararlı ve sonuç veren mücadelelere girişmeli. Yozgatlı artık bayrağa sarılı vatan evlatları karşılamak istemiyor” yorumunda bulundu.

Yozgatlı vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin iç ve dıştaki düşmanlarına seslenerek bedeli ve sonucu ne olursa olsun teröre asla prim vermeyeceklerini, memleketin birliği bütünlüğü ve kardeşliğini hiçbir bölücü unsurun bozup zedeleyemeyeceğini ifade ederek, ay yıldızın altında sonsuza dek devletin ve milletin yaşayacağı mesajını verdi.



Editör: TE Bilişim