Torba kanunla çıkarılan yeniden yapılandırma sürenin yetmediğini SGK İl Müdürlükleri'nde, Vergi Daireleri'nde uzun kuyrukların oluştuğuna dikkat çeken Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Uğur Bektaş , başvuruların bitmesine az bir süre kaldığına dikkat çekerek yapılandırmada sürenin 12 Haziran'dan sonraya uzatılmasını istedi.

MART AYI DERT AYI

                Mart ayında insanların vergilerini ödemek için uzun kuyruklar oluşturduğunu ve bu yıl ödemesi gereken vergi ile birlikte geçmişe dönük ödenmeyen vergi, sigorta prim borçlarının yeniden yapılandırılması ve kredi ile kredi kartları borçlarının yeniden yapılandırılmasına ilişkin ödemelerin üst üste geldiğini anlatan Bektaş, "Tüm yapılandırmalar üst üste geldiği için vatandaşlarımız ve esnafımız sıkıntı içerisine girmektedir. Mart ayı vergi ayı olduğu için halk arasında "Mart ayı dert ayı" olarak nitelenir. Şuan itibariyle de esnafımız yeni vergi ve primlerini ödemeye çalışırken, aynı zamanda yapılandırdığı borçlarını da ödemeye çalışması nedeniyle sıkışıklık yaşanmaktadır. Bu sıkışıklığın giderilmesi ve çıkarılan yapılandırmanın amacına ulaşması için sürenin 12 Haziran genel seçimleri sonrasına ertelenmesi uygun olacaktır" dedi.

EMEKLİ MAAŞI KARŞILIĞINDA UZUN VADELİ KREDİ VERİLSİN

                Yapılandırma ile 47 milyar vergi, 41,4 milyar SGK prim borcu, 4,5 milyar elektrik-su borcu ile 60 bin esnafın kredi ve kefalet kooperatiflerine olan 490 milyon TL'lik borcu ile diğer kamu alacakları eklendiğinde yaklaşık 100 milyar lirayı bulan borçlarını ödemek için vatandaşların adeta çırpındığını kaydeden Uğur Bektaş, "Esnaf ve sanatkarımız borcunu ödemek için her türlü imkanı arıyor. Ancak, zaman dar. Bu kısa zaman içerisinde bu kadar ödemenin üst üste gelmesi olumsuz sonuçlar doğuracaktır. Bunun olmaması için Ziraat Bankası'nın emekliliğini hak etmiş veya emekliliği gelen 310 bin vatandaşımızın borçlarının tamamına kredi vermeye devam etmesi halinde esnaf borçtan kurtulacaktır. Bunun yapılmaması halinde yine eskiye dönüş olacaktır" dedi.

Editör: TE Bilişim