Yozgat Merkez Başıbüyüklü Köyü doğumlu olan İşadamı Bilal Sarıaslan, memleketinde başlayan ticaret hayatını Ankara’da taçlandırmayı başaran örnek işadamlarından. 1993 yılında Yozgat’ta Lada otomobillerinin bayiliğini yaparken 1994 yılındaki 5 Nisan kararlarından sonra iş yerini kapatarak Ankara’ya taşınan Sarıaslan’ın iş hayatı yeni bir ivme kazandı. 

130 BİN METRE KAREDE…

İşadamı Bilal Sarıaslan, Ankara’ya taşındıktan sonra 130 bin metre kare arsa üzerine Ovacık Oto Pazarı’nı açtı. 8 bin araç kapasiteli oto pazarı Ankara’nın aynı zamanda ruhsatı olan tek oto pazarı olarak da biliniyor. 
Hayatının her zaman mücadele ve çalışmakla geçtiğini belirten Yozgatlı İşadamı Bilal Sarıaslan, Ankara’da oto pazarı sektöründe uzun süredir başarıyla hizmet vermekten mutluluk duyduğunu söyledi.

YOZGAT’TAN ANKARA’YA

Şuan Ankara’nın ruhsatlı tek oto pazarına sahip olduğunu ifade eden Sarıaslan, elde ettiği bu başarının Yozgat’ta elde ticari tecrübe ile gerçekleştiğini ifade etti. 
Bilal Sarıaslan, 1957 yılında merkeze bağlı Başıbüyüklü Köyü’nde doğdu. Yozgat Ticaret Lisesinden mezun olduktan sonra 1993 yılında Lada otomobillerinin Yozgat bayiliğini yaptı. 1994 yılında 5 Nisan kararlarından sonra işyerini kapatarak Ankara’ya taşındı. 2001 Yılında 130 bin metre kare arsa üzerinde 8 bin araç kapasiteli Ankara Başkent Ovacık Oto Pazarını açtı.  

Editör: TE Bilişim