MHP'li Durmaz, konuya ilişkin olarak, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın yanıtlaması istemiyle soru önergeleri verdiğini anlattı. Durmaz önergelerde, hangi belediyelere soruşturma izni verildiğini, kaç belediye başkanının yargılanmasının sonuçlandığını ve yargılanmasına devam edilen kaç belediye başkanı bulunduğunu sorduğunu ifade etti
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, başarılı muhalefet belediyelerine yönelik operasyonların sistematik olduğunu öne sürerek, ''AKP'nin siyasi açgözlülüğünün yansıması'' dedi.
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadir Durmaz, sözlerinde şunları kaydetti:
“Son günlerde iktidar tarafından muhalefet belediyelerine karşı baskı, sindirme itibarsızlaştırma ve hizmet vermelerini engellemeye yönelik gayretlerde bir artış gözlenmektedir.
Ağırlıklı olarak da, vatandaşla bütünleşerek, kaynaklar ve ihtiyaçlar dengesini oluşturup, insan sevgisine dayalı, çalışma esasını benimsemiş ve başarılarını her geçen gün artıran Milliyetçi Hareket Partili belediyelere karşı sistematik bir saldırı başlatılmıştır.
Gün geçmiyor ki, bir belediyemize, teşkilatımıza rutin belediyecilik faaliyetleri kapsamında yapılan konuşma ve görüşmeler üzerinden bir operasyon yapılmasın.
Kasıtlı olarak aylarca sürdürülen müfettiş inceleme ve soruşturmaları belediyelerimizi hizmet veremez hale getirmiştir.
Dilekçe kanununa aykırı olarak isimsiz, imzasız, adres bulunmayan veya sahte isim ve imzalı ihbar mektupları işleme konularak, belediye yetkilileri zan altında bırakılmakta, gelecekte kullanılacak siyasi argümanlar elde edilmeye çalışılmaktadır.
Bilinçli bir şekilde çamur at izi kalsın mantığıyla bu insanlar aile hayatları ve toplumsal statüleri alınmadan küçük düşürülmektedir.
Gece yarıları evlerinden alınarak çoluk çocuğunun önünde boyunları büktürülüp zorla araçlara bindirilen yöneticilerden bazılarının bu psikolojik baskıyı kaldıramadıkları müşahede edilmiştir.
Gözaltında intihar eden ve ilk duruşmada haklarında tutuksuz yargılanma kararı verilen belediye görevlilerinin varlığı dikkate alındığında, yapılan uygulamanın sadece haysiyet ve şeref cellatlığıyla açıklanamayacağı aynı zamanda insanların hayatına kasteden rezil bir sürece dönüştüğü görülmektedir.
Ayrıca bu sürecin bir diğer amacının da partimize mensup başarılı belediye başkanlarını partimizden koparmaya çalışmak ve bunların iktidar partisine geçmeye yönelik tezgahlar olduğu değerlendirilmektedir. Bu maksatla belediyelerimizin bazı mali, hukuki ve siyasal yaptırımlara karşı karşıya bırakıldıkları tarafımızdan bilinmektedir.
Esasen Milliyetçi Hareket Partisinin belediyecilik anlayışının özünü oluşturan temel unsur, belediye başkanının şehrin emini olduğu ve bu anlayışla kamunun bir kuruşuna dahi halel getirmeyerek, aldığı sorumluluğun gereği olarak herkese eşit mesafede duran ve hizmetin odağına insan sevgisini koyan bir anlayıştır.
Milliyetçi Hareket Partisi olarak buna aykırı işlem ve eylemlerde bulunan hiçbir yetkiliyi hoş görmeyeceğimizi ve aramızda barındırmayacağımızı defaatle kamuoyuna açıklamış bulunuyoruz.
Patimizin bu Meclis Araştırma Önergesini vermesindeki amaç, samimi bir şekilde ve zor şartlarda hizmet üretmeye çalışan belediye başkanlarının ve belediye yetkilerinin haysiyet ve şereflerine , aile hayatlarına yönelmiş olan siyasi linç kampanyasının durdurulmasıdır.
Kendi haysiyet ve şerefine düşkün olan herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz."
Sadir Durmaz, bir gazetecinin, ''Son yerel seçimlerden sonra belediye sayınızın azaldığını görüyoruz. Kaç tanesi iktidar partisine geçti? Bir de polisin de belediye denetimi yaptığını ifade etmiştiniz. Bunu açar mısınız?'' sorusu üzerine, partilerinden ayrılan birçok belediyenin iktidar partisine geçtiğini söyledi.
Polisin, ''Kaçak yapıları denetleme yetkisi'' çerçevesinde belediye denetimi yaptığını belirten Durmaz, emniyet bünyesinden belediyelerin teknik takibiyle sorumlu timler oluşturulduğu yönünde duyumlar aldıklarını söyledi. Durmaz, ''Başarılı muhalefet belediyelerine yönelik operasyonlar sistematik. AKP'nin siyasi açgözlülüğünün yansıması'' dedi.

Editör: TE Bilişim