AK Parti İl Başkanı Lekesiz’in ilk durağı CHP oldu, CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar’ın konuğu olan Lekesiz, 15 Temmuz darbe girişimine karşı CHP’nin ortaya koyduğu tavıra teşekkür ettiğini bildirdi. Lekesiz, “Birlik ve beraberliğin önemini ağır bedel ödeyerek anladık. Ben CHP’nin tavrına teşekkür ederim. Allah razı olsun” dedi.
CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar ise darbelerden en büyük yaraları CHP’nin aldığını söyledi. Abdullah Yaşar, Türkiye’de yapılan darbelerin tümünün cumhuriyete, halka ve Atatürk’ün kurduğu devlete karşı yapıldığına dikkat çekti.
 Abdullah Yaşar, tüm makam ve mevkilerin geçici olduğunu söyleyerek, CHP olarak her zaman diyalogdan yana olduklarını ve diyalogcu tavrı en zor şartlar altında dahi ülkenin geleceği adına ortaya koyduklarını vurguladı ve “Bizler düğünde, cenazede birbirimizin gözlerinin içine bakarak konuşabiliyorsak ne mutlu, her şerden bir hayır çıkar, diyalog kapımız ardına kadar açıktır” dedi.
AK Parti İl Başkanı Lekesiz daha sonra BBP İl Başkanı Kemal Korkmaz’ın konuğu oldu BBP camiasına da teşekkür eden Lekesiz’e BBP İl Başkanı Korkmaz,

“Mesele memleket meselesi ise gerisi teferruattır. O gece tankını milletimize doğrultanlara karşı bizde geçmişte yaptığımız gibi sokaklara çıkarak karşı koyduk ve dur dedik” diye konuştu.
AK Parti heyeti daha sonra MHP İl Başkanlığı’nda  MHP Merkez İlçe Başkanı Tekin Irgatoğlu’nun konuğu oldu.

Tekin Irgatoğlu’da, MHP’nin

“Önce ülkem ve milletim, sonra partim” diyen bir genel başkana sahip olduğunu hatırlatarak, ülkücülerin vatan ve millet aşkının 15 Temmuz gecesi zirve yaptığını ve darbeci hainlere fırsat vermediğini anlattı.

AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz’de MHP camiası ve MHP lideri Bahçeli’nin demokrasiden ve ülkeden yana tavır almasının milli birlik ve beraberliği kuvvetlendirdiğini aktararak, MHP’ye teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim