Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü Erdoğan Akdağ Kongre Merkezi’nde düzenlenen buluşmaya Belediye Başkanı Kazım Arslan başkan yardımcıları ve belediye birim müdürleriyle katılırken, Bozok Üniversitesi Rektörü Tamer Uçar, rektör yardımcıları, öğretim üyeleri ve öğrencilerde salonda hazır bulundu.

Programın açış konuşmasını yapan Bozok Üniversitesi Rektörü Tamer Uçar, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada Yozgat’ta sadece kampüs içerisinde eğitim almadıklarını ve eğitim süreleri boyunca Yozgat’ın bir vatandaşı olup şehirde yaşadıklarını hatırlatarak “Bunun için ilimizin yerel yöneticisi sizlerle bir araya gelmek istedi. Bu çok önemlidir sizler burada yaşadığınız sorun ve sıkıntıları, istek ve beklentileri konunun birinci muhatabına direk aktarma imkanı buldunuz. Üniversite eğitimi alan bireyler olarak fikirleriniz ve düşünceleriniz şehrin gelişimi, kalkınması ve büyümesi noktasında çok önem arz etmektedir. Bunun için buraya teşrif eden Belediye başkanımıza da ben teşekkür ediyorum” dedi.

Açış konuşmasının ardından kürsüye gelen Kazım Arslan ise öğrencilere göreve geldiklerinin ardından yaptıkları hizmetler hakkında görsel sunum eşliğinde bilgi aktardı. Belediye Başkanı Kazım Arslan ‘Önce İnsan’ parolasıyla yola çıktıklarını ve yaklaşık 6 aylık süreçte insan merkezli birçok proje ve hizmeti devreye soktuklarını söyledi. Belediye Başkanı Arslan Yozgat’ta eğitim gören yaklaşık 15 bin kişilik bir nüfusun önemli bir nüfus olduğunu belirterek “Sizler nitelikli beyin gücünü oluşturan kesimsiniz onun için sizin burada aldığınız eğitim süresi boyunca sizleri burada en iyi şekilde ağırlamak boynumuzun borcudur. Sizlerin istek, talep ve düşünceleri bizim için hayati önem taşımaktadır” dedi. Kazım Arslan hayata geçen projeler ve hizmetlerden Bozok Üniversitesi öğrencilerinin de faydalandığını ve özellikle şehirde kültürel ve sosyal unsurları hayata geçirmek istediklerini de söyledi. Arslan, bir çok projeyi daha hayata geçirmek istediklerini ancak ilk 6 aylık dönemde ki performanslarının bu şekilde olduğunu beyan etti.

ÖĞRENCİLERİ DİNLEDİ

Belediye Başkanı Kazım Arslan gerçekleştirdikleri proje ve hizmetleri anlatan sunumunu tamamladıktan sonra öğrencilerden gelen sorulara da yanıt verdi. Başkan Arslan, Özellikle bu yıl ramazan ayında ve Sürmeli Şenliği’nde birbirinden güzel sosyal ve kültürel etkinlikler ve konserler düzenlediklerini ancak tatil dönemine denk geldiği için birçok öğrencinin bu etkinliklerden mahrum kaldığını söyleyerek önümüzdeki aylarda Cumhuriyet Alanı’nda Bozok Üniversitesi öğrencilerine yönelik konser tertip edecekleri müjdesini de verdi.

ULAŞIM ZAMLI

Konuşmasını tamamlayan Arslan öğrencileri dinledi, Bozok Üniversitesi öğrencileri Başkan Kazım Arslan’a özellikle ulaşım ve barınma konusunda yaşadıkları sıkıntıları iletti. Öğrencilerden gelen soruları ve istekleri dinleyip yanıtlayan Kazım Arslan’a öğrenciler özellikle Şehir İçi Halk Otobüsleri’nin uygulamış olduğu zamdan dolayı şikayette bulundu. Birçok öğrenci aktarmalı olarak iki otobüsle okul ve yurt ulaşımı gerçekleştirdiklerinin altını çizerek otobüslere gelen zamları eleştirdi. Öğrencilerin bir kısmı ise özellikle kampüs içinde otobüslerin belli noktalara çıkmadıklarını ve bundan dolayı sorun yaşadıklarını söyleyerek şehir merkezi ve kampüs civarında karanlık kalan noktaların da aydınlatılmasını da talep etti.

BARINMA PAHALI

Öğrencilerin gündeme getirdikleri diğer bir konu ise barınma problemi oldu özellikle devlet yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler barınma konusunda ciddi sıkıntılar yaşadıklarını ve Yozgat’ta kira rakamlarının çok yüksek olduğunu gündeme getirdi. Bozok Üniversitesi’nin öğrencileri kira artışlarında belediyenin bazı sokak ve caddelerde yaptığı düzenleme ve iyileştirme çalışmalarının da etkisi olduğunu ileterek ‘Sizin yaptığınız çevre düzenleme çalışmaları ev kiralarına zam olarak yansıdı’ yorumunu yaptı. Kazım Arslan öğrencilerden gelen sıkıntı, öneri ve şikayetleri belediyenin ilk Belediye Meclisi toplantısında gündeme alacağını ve çözüme kavuşturacağını dile getirdi.

FAHRİ HEMŞERİ
YAPACAĞIZ


Öğrencilerden gelen soruları ve talepleri dinleyen Belediye Başkanı Kazım Arslan söyleşinin sonunda bu yıl ki akademik takvimin tamamlanmasının ardından mezun olacak öğrencilere Yozgat Belediyesi olarak ‘Fahri Hemşeri Beratı’ vermek istediklerini ifade etti. Kazım Arslan “Biz eğitimini tamamlayıp şehrimizden ayrılan öğrencilerimizi asla unutmak istemiyoruz. Onun için öğrencilerimizin de kabul etmesi durumunda biz onlara diplomalarının yanında birde Fahri Hemşeri Beratı sunacağız. Sizleri ömür boyu Yozgat’ın bir parçası olarak görmeyi arzuluyoruz” diyerek söyleşiyi tamamladı.

Editör: TE Bilişim