Yozgat'ın tarım ve hayvancılık yönüyle önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Başkan Başer, "Bu konuda hükümetin çok ciddi çalışmaları var. Kırsal kalkınma projeleri ve Ziraat Bankası aracılığıyla krediler vermektedir. İnşallah önümüzdeki yıl pazarımızı daha canlı ve farklı görürüz.
    Kamuoyunda söylendiği gibi kurbanlık fiyatlarında geçen yıla göre yüzde 100 gibi bir fark yok. Birkaç kişinin de pazarlığına şahit olduk ve pazarlıkta hayırlaşmalarına vesile olduk. Bu vesile ile tüm vatandaşlarımızın kurban bayramını tebrik ediyorum." diye konuştu.
    Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz de kurban fiyatlarında geçen yıla oranla fazla bir artış olmadığına dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Bu sene herkes üreticinin üzerinde Oyun oynamaya kalkıştı.
    Diyanet işleri başkanından tarım bakanına kadar, basındaki arkadaş röportajları da üreticiyi bu sene perişan etti. Üretimde girdiyi kimse görmüyor. 2009 yılına göre belki yüzde 20 bir artış var ama hayvan girdilerinde yüzde 150 artış yaşandı. Üretici 100 kiloluk bir canlı hayvanı ahırına 3 bin liraya bağladı. İthal olayları, üreticiyi sıkıntıya soktu. Üreticide bir tedirginlik var ama hayvanların çoğu satıldı. Vatandaşın Arife günü fiyatlar düşecek diye bir beklentisi var. Fakat yine de kurban satıcıları satışlardan memnun olduklarını ifade ediyor."
    Gökçekışla Köyü'nden gelen Bekir Karaca isimli besici, 2 gün önce pazara geldiğini belirterek, "Pazara 68 tane koyun getirdim. Bu koyunlardan şu ana kadar 4 tanesini ancak satabildim. Vatandaşlar geliyor fiyat araştırması yapıyor. Küçükbaşlara pek rağbet göstermiyor." dedi.
    Kavurga Köyü'nden gelen Mehmet Fidan ise 90 tane koyun getirdiğini ifade ederek, "Bir hafta önce pazara 90 koyun getirdim. Şu ana kadar 25 tanesini sattım. Bayrama daha birkaç gün var. Bu süre içerisinde hepsi satılır." diye konuştu.
    Musa Arık ise 30 tane büyük baş kurbanlık getirdiğini belirterek, "Şu ana kadar 20 tanesini sattım. Vatandaşların ilgisi büyükbaş kurbana daha fazla, çünkü 600-700 TL küçükbaşa vermektense 3-5 kişi bir araya gelerek büyükbaş alıyor." şeklinde konuştu.
    Öte yandan, pazarda vatandaşlardan en fazla ilgiyi ise pazarın en büyük boğası olan Cesur Yürek isimli boğa gördü. Kızıltepe Köyü'nden besicilik yapan Sefa Yıldız tarafından pazara getirilen boğanın ağırlığı 1 ton 500 kilo, kemikli eti ise 750 kilo gelebileceği tahmin ediliyor.
    Cesur Yüreğin sahibi Yıldız, şunları ifade etti: "Pazarda en fazla ilgiyi gören bizim boğamız, fakat şimdiye kadar ne fiyat soran ne de pazarlığa tutuşan oldu. Bu boğanın daha büyüklerini köyde ahırda bıraktım getirmedim. 10 bin lira fiyat verirlerse satacağım yoksa geri köye götüreceğim."
    Yozgat Canlı Hayvan Pazarı'nda küçükbaş kurbanlık fiyatları 500 ile 650 TL arasında değişirken, büyükbaş kurbanlıklar 3 bin TL ile 7 bin 500 TL arasında satışa sunuluyor.
Editör: TE Bilişim