Yozgat Folklor Araştırma ve Kültür Derneği bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ve Yozgat ilçeleri ile farklı illerde verdiği konserlerle büyük beğeni toplayan Yozgat’ın tek Türk Sanat Müziği Korosu’na Belediye Başkanı Kazım Arslan sahip çıktı. Dernek bünyesinde faaliyet gösteren her iki toplulukta bundan böyle belediye bünyesinde ve belediye desteğiyle faaliyetlerine devam edecek.

Kora çalışmalarını yakından takip eden Başkan Arslan, çalışma sonunda yaptığı açıklamada koro mensuplarını seçim döneminde ziyaret ettiklerini ve dernek başkanı Yakup Arslan’ın da belediyeden koro adına destekte bulunduğunu hatırlattı.

Kazım Arslan göreve seçilmesinin ardından seçim sürecinde verdiği sözü yerine getirmek adına Türk Sanat Müziği Korosu ve Sürmeli Topluluğu’nu Yozgat Belediyesi bünyesine dahil ettiğini söyledi.

Başkan Arslan Yozgat’ta ciddi manada sosyal ve kültürel faaliyetler içerisinde olan tüm topluluklara gerekli desteği ve katkıyı vereceklerini belirterek “Bu işi bir düzene ve sisteme sokmuş, belli bir disiplin içerisinde özverili ve önemseyerek çalışan her topluluğa destek vermeye hazırız. Bu manada bünyemizde şu anda tiyatro ekibimiz var, kent orkestramız var, halk müziği koromuz ve mehter takımımız var şimdi de bir Sürmeli Topluluğu ve Türk Sanat Müziği koromuz oldu” dedi.

Yozgat Folklor Araştırma ve Kültür Derneği Başkanı Yakup Arslan’da Belediye Başkanı Kazım Arslan’a desteğinden dolayı teşekkür ederek “Biz derneğimiz bünyesinde bu işi gönüllülük esasıyla yürütüyorduk ancak belli bir yere kadar götürebiliyorduk. Şimdi belediye bünyesinde inşallah çok daha güzel faaliyetlerde bulunabileceğiz. Bu manada ben koro üyeleri ve dernek üyeleri adına koro şefimiz Ahmet Yanalak ve belediye başkanımız Kazım Arslan’a teşekkür ederim” şeklinde konuştu. Öte yandan koronun bu yıl ilk olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda konser vereceği ifade edildi.

Editör: TE Bilişim