Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi’nde ‘Başkan Gençlerle Buluşuyor’ adlı etkinliğe yaklaşık 18 bin öğrencisi bulunan üniversitede, öğrenciler katılım göstermedi.
Salonda yaklaşık 60 öğrenci bulunurken,kalan koltukları belediye personeli doldurdu.
Bozok Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey, öğrencilik döneminin insan hayatında farklı bir yeri bulunduğunu, bu manada 4 yılını Yozgat’ta geçirecek öğrencilerin şehrin Belediye Başkanı ile buluşmasının son derece önemli olduğunu belirtti.
Başkan Arslan ise, öğrenci azlığını fırsata çevirerek öğrencilerle samimi bir söyleşi gerçekleştirdi.
Belediye Başkanlığı kimliğinin yanı sıra eski milletvekili, tıp doktoru, şair ve yazar unvanlarına da sahip olan Başkan Arslan, öğrencilere kariyer, meslek seçimi, makam ve unvanlara bakış açısı ve yerli medeniyetin inşası konularında bilgiler aktardı.
Zaman zaman şiirlerin okunduğu söyleşinin ikinci bölümünde ise öğrenciler Başkan Arslan’a sorun, talep, istek ve şikâyetlerini aktardı.
Başkan Arslan, üniversitenin 18 bin öğrencisine her zaman kapısının açık olduğunu ifade ederek, öğrencilerin huzurlu ve mutlu bir Yozgat’ta eğitim-öğretimlerini sürdürmeleri için iletilen taleplerin en kısa sürede yerine getirileceğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim