Yozgat’ın eski siyasetçilerinden Ali Keven ve Özgür Karslıoğlu, MNG Kargonun yardımları ücretsiz Van’a ulaştıracağını haber alır almaz başlattığı bireysel kampanya ortaya Anadolu insanının gönlündeki yardım ve merhamet duygularını ortaya çıkardı. Keven ve Karslıoğlu’nun bir günde topladığı yardımlar arasında kadınların başörtüleri dahi var.
    MNG Kargonun yardımları ücretsiz olarak Van’a ulaştırdığını haber alır almaz çevredeki eş, dost ve tanıdıklardan yardım toplamaya başladıklarını söyleyen Ali Keven; “İnsanlar da bu çağrımıza kayıtsız kalmadılar. Kimi çocuğunun ayakkabısını, kimi evindeki elektrikli sobayı, kimi battaniyesini. Herkes elinden geldiğince, gücü yettiğince bir şeyler verdi. Ben tüm Yozgatlıların Van’daki kardeşlerimiz için daha duyarlı olmasını istiyorum” dedi.
    Özgür Karslıoğlu da Yozgat insanının yardımsever yönünün bir kez daha ortaya çıktığını söyledi.
    Kadınların başındaki örtüyü dahi kadınlara bağışlayabilecek merhamet ve yardımseverliğe sahip olduğunu belirten Karslıoğlu; “Kendi ellerimizle paketlediğimiz yardım malzemelerini kargoya vererek Van’daki kardeşlerimize ulaştıracağız. Herkesten elinden geldiğince deprem bölgesindeki insanlara yardımda bulunmasını istiyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim