Milletvekili Yusuf Başer ahilik haftası kutlamaları programına iştirak ederek Bilal Şahin Kültür Merkezi’nde gerçekleşen ‘Şet Kuşatma’törenine katıldı. Törende salonun boşluğu göze çarparken, konuşmasında bu ilgisizliğe dikkat çeken Başer, Yozgat’ta ticaret, sanayi ve esnafa hizmet vermek amacıyla kurulmuş olan sivil toplum kuruluşlarına eleştiri ve serzenişte bulundu.

Başer ahilik haftasında bile esnafa ve sanatkara yönelik yapılan programlara başta sivil toplum örgütü temsilcilerinin ve esnafın ilgisiz ve alakasız kaldığını belirtti. Yusuf Başer yaptığı konuşmada Yozgatlı sivil toplum örgütü ve esnafların ahilik haftasında ortada olmadığını ve boş salonda böylesine önemli bir etkinliği gerçekleştirdiklerini söyledi. Başer ‘Ağlamayan çocuğa süt ikramında bulunulmaz’ dediği konuşmasında “Yozgat ile ilgili yapılan çalışmalarda bizlere ciddi eleştiriler yapanlar oluyor. Yozgat hizmet almaktan geri kalıyor diyenler oluyor. Ancak bugün bakıyorum ki böylesine önemli bir günde bile Ticaret ve Sanayi Odası temsilcilerini göremiyorum, esnafımız ilgisiz ve duyarsız kalmış. Biz yaptığımız çalışmalarda bu kurum ve kuruluşları da bir arada görmek istiyoruz. Lafa gelince hepimiz Yozgat milliyetçisi olduğumuzu beyan ediyoruz ancak icraat noktasında bunu görememekteyiz. Ben Yozgat TSO’dan ve tüm sivil toplum kuruluşlarından hassasiyet bekliyorum” dedi.

Yozgat’ta sürekli acemi birliği talebinde bulunulduğunu ancak ilimizde şu anda Bozok Üniversitesi’yle birlikte 13 bin 500 öğrencinin mevcut olduğunu da hatırlatan Milletvekili Yusuf Başer “ Polis okulumuzda 500 öğrencimiz var bu öğrenci sayımızı biz binlere çıkaracağız yakında” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim