AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgatlı Dernekler Federasyonu tarafından demokrasi şehitleri için okutulan Mevlid-i Şerife katıldı. Mamak Saime Kadın Camii'nde darbe girişiminde şehit olan Yozgatlı vatandaşlar için okutulan Mevlid-i Şerifte Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Koç ve yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı. Mevlit programı sonra darbe girişiminde Şehit düşen Hasan Altın’ın Mamak Ortaköy mezarlığındaki kabri ziyaret edildi.
AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, mezarlık ziyaretinde Kur’an-ı Kerim okudu. Ziyaret esnasında kabirde bulunan aile efradına taziyeler iletildi. Başer, Mamak ilçesindeki programının ardından darbe teşebbüsünde şehit olan Ömer İpek’in Sincan’da bulunan evine taziye ziyaretinde bulunup şehidin babası ve aile bireylerine başsağlığı diledi.
Başer, “Vatan, millet için, bayrak için kendini feda eden şehidimizi asla unutmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti her zaman şehit ailelerinin yanında olacaktır. Darbe teşebbüsü iman dolu yüreklerin kahramanca mücadelesiyle bertaraf edilmiştir. Milletimize bu acıyı yaşatan vatan hainlerine en ağır ceza verilecektir.” dedi
Türkiye’nin hiçbir zaman bu denli hainlik ile karşılaşmadığını ifade eden Milletvekili Başer, “Milletin meclisi bombalandı, askerimize, polisimize halkımıza ateş açıldı. Yapılan bu saldırı milletimize karşı işlenmiş bir suçtur” diye konuştu.
Millet iradesinin üstünde güç olmadığını vurgulayan Başer, “FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlar devam etmektedir. Darbe kalkışmasına gerekli cevap verilmiş, artık darbeciler hesap verecek. Türkiye’yi güçlendirmeye devam edeceğiz. Dünya’da söz sahibi olan güçlü bir Türkiye’yi yavrularımıza bırakmak arzusundayız. Söylenecek çok söz var. Ama yapılacak çok iş var. Gün çalışma günü. Gün beraber olma günü. Bizim bugünden itibaren yapmamız gereken, 79 milyonun kardeş olması, tek yürek olması. Bir taraftan PKK terör örgütünü Türkiye topraklarından arındırmak suretiyle diğer taraftan Müslüman görünümlü millet düşmanı, vatan düşmanı, din düşmanı FETÖ örgütü ile mücadele edeceğiz. Bu iki terör örgütünü Türkiye tarihinden silip atacağız. Yepyeni bir Türkiye evlatlarımıza hediye edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim