Milletvekili Yusuf Başer, 2014-2014 eğitim öğretim yılının başlaması nedeni ile yayınladığı mesajda, eğitimin bireylerde davranış değişikliğini hedefleyen bir süreç olduğunu hatırlattı.
Eğitimde hedefin; düşünen, yorumlayan, gerekli analiz ve sentezleri yaparak yerinde ve zamanında doğru kararları alan ve uygulayan, sağlam kişilik özelliklerine sahip insan yetiştirmek olduğunu kaydeden Başer;
“Atatürk'ün de ifade ettiği gibi "Eğitimdir ki, bir milleti ya hür, müstakil, şanlı, yüksek bir cemiyet halinde yaşatır; ya da bir milleti esaret ve sefalete sürükler" dedi.

Öğrencilere de seslenen Başer, şunları kaydetti: “Eğitim bir ömür boyu süren bir faaliyettir. Ömrünüzün kalanını ‘’keşke’’lerle geçirmek istemiyorsanız anne- babanızın, öğretmenlerinizin öğütlerine kulak verin. Okulunuzu ve öğretmenlerinizi sevin. Tek amacınız, ilerde kendisine, ailesine, ülkesine ve tüm insanlığa yararlı birer fert olarak yetişmek olmalıdır.”
Öğretmen ve anne babalara da açıklamasında yer veren Milletvekili Başer;
“Bugün çocuklarımızı teslim ediyoruz size. Haddim değil size öneride bulunmak; olsa olsa temennilerimi sıralayabilirim: Onlara önce okulu, okumayı sevdirseniz, körpe beyinlerini lüzumsuz bilgiler, basmakalıp fikirlerle doldurmak yerine, bilgiye nasıl ulaşılacağının ipuçlarını verseniz ne güzel olur.
Değerli anne babalar, okulların yeniden açıldığı bu günlerde çocuklarınızın arkasından ne büyük ümitlerle bakmakta olduğunuzu, yüreğinizin nasıl titrediğini çok iyi biliyorum.

Çocuklarımızı bilgili birer insan olarak yetiştirmek öğretmenin vazifesi ise, iyi insan olmaya doğru onları yöneltmek de anne ve baba olarak bize düşüyor.
Biz çocuğumuzu yalnız kendisine değil, aynı zamanda topluma ve insanlığa faydalı bir insan olarak yetiştirmeyi başarırsak analık ve babalık görevimizi gereği gibi yapmış oluruz.
Bu düşüncelerle tüm öğretmen ve öğrencilerimiz ile ailelerine sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum.”

Editör: TE Bilişim