Kendisini dinleyen kalabalığa “Yozgat benim canım. Bozok diyarı, yiğidin harman olduğu yer” şeklinde hitap eden Erdoğan, Yozgat’ta kimi zaman tartışma konusu olan büyük yatırımlardan bahsetti, “Hiçbir yatırım yarım kalmayacak” sözü verdi.
Yozgat Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslenen Başbakan Erdoğan, Yozgatlıların her zaman olduğu gibi yine farkını ortaya koyduğunu, kabına sığmadığını söyledi.
Yozgatlıların her zaman yanlarında olduğunu, 3 Kasım'da yüzde 51, 22 Temmuz'da yüzde 62, 12 Haziran'da yüzde 66 ile kendilerini desteklediklerini, "adeta sandıkları patlattıklarını" kaydeden Erdoğan, 30 Mart seçimlerini hatırlatarak, yüzde 53 oy oranıyla Yozgat Belediyesine bir kez daha AK Parti'nin taşındığını ifade eden Erdoğan, 2007 halk oylamasında, "Cumhurbaşkanını halk seçsin mi?" diye sorulduğunda, Türkiye'nin yüzde 69, Yozgat'ın ise yüzde 84 ile "evet" dediğini anımsattı.
2010'daki halk oylamasında da "Anayasayı değiştirelim mi?" denildiğinde Yozgat'ın yüzde 77 ile "evet" dediğini dile getiren Erdoğan, yiğidin harman olduğu Yozgat'ın, Bozok Ovası'nın her zaman farklı olduğunu belirtti.
“Yozgat bizim göz bebeğimizdir. Bizim canımızdır. Yozgat nasıl ki her seçiminde, sapasağlam bizim yanımızda durduysa biz de Yozgat'ın yanında durduk. Durmaya da inşallah devam edeceğiz" diyen Başbakan Erdoğan, "Cumhurbaşkanını halk mı seçsin?" dediklerinde, CHP, MHP ve BDP'nin buna "hayır" dediğini hatırlattı.
Vatandaşlara "Şimdi bunlar hangi yüzle halka gelecekler" diye soran Erdoğan, bunu halka, Yozgatlılara anlatmak gerektiğini belirterek, "Seni cumhurbaşkanı seçmeye layık görmeyen, bu adamlar hangi yüzle karşına gelecekler. Maalesef ne yaptılar, bir manevra. Bir ikili, Bahçeli, Kılıçdaroğlu bir araya geldiler, partideki arkadaşlarının bile cumhurbaşkanı adayı kim olacak haberleri yok. İkisi bir araya gelerek, bir aday belirlediler. Bir yerle de herhalde muhabbet ettiler, o muhabbetin neticesinde bir isim ortaya koydular” diye konuştu.
22 Şubat'ta seçim mitingi için Yozgat'a geldiğini, "muhteşem bir miting" gerçekleştirdiklerini anımsatan Erdoğan, 30 Mart'ta ilk kez Boğazlıyan ilçesinde AK Parti adayının seçimi kazandığını ifade etti.
Seçimin ardından Boğazlıyan'a teşekkür için geldiğini hatırlatan Erdoğan, Yozgat'a 12 kez geldiğini, sadece AK Parti döneminde değil, öncesindeki siyasi yaşamında da Yozgat'a ilişkin hatıraları bulunduğunu kaydetti.
10 Ağustos'ta cumhurbaşkanı seçiminin yapılacağını hatırlatan Erdoğan, seçimler dolayısıyla bugün Yozgatlılarla buluştuklarını, 10 Ağustos'ta sandıklarının neticesini meydanda gördüklerini dile getirdi.
Erdoğan, vatandaşlara "Sizden öyle bir gür seda bekliyorum ki Ankara sizi duysun, sizden öyle bir gür seda bekliyorum ki İstanbul, Edirne, Van sizi duysun, Türkiye sizi duysun" diye seslenen Erdoğan, alandaki vatandaşlara "10 Ağustos'a hazır mıyız?", "Cumhurun başkanını seçiyor muyuz?", "Yeni Türkiye'yi inşa ediyor muyuz?", "Oy pusulasında milletin adayını tercih ediyor muyuz?" diye sordu.
Alandaki vatandaşlar Başbakan Erdoğan'ın "Kimi seçiyoruz?" sorusuna da "Seni" yanıtını verdi.
Yozgat'ın kararını verdiğini, cumhurbaşkanını belirlediğini ifade eden Erdoğan, seçimlerin ülke, millet ve vatan için hayırlı olması temennisinde bulundu.
Yozgat'ın tarihi boyunca hep şehitler diyarı olduğunu dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Yozgat Agah Efendi gibi, Çapanoğlu Camisi'nin manisi Mustafa Bey gibi, Ahmet Efendi gibi büyük devlet adamlarını, büyük gönül insanlarını yetiştirdi. Erzurum'da, buradan dışarıya giden bir zat vardı. Yozgat'ta dışarıdan buraya getirilen bir zat var. Aslında aynı oyun, aynı tezgah. Yozgat oynanan oyunun farkında. Çünkü CHP zulmünü bilir. Yozgat tek parti döneminde burada ne büyük zulümler yaşandığını bilir. Yozgat, camilerin nasıl kapatıldığını, Kur'an öğrenmenin, öğretmenin nasıl yasaklandığını, milletin nasıl tahkir edildiğini çok iyi bilir. Büyük Cami'de imamların, müezzinlerin nasıl derdest edildiğini gayet iyi hatırlar, gayet iyi bilir. Ben inanıyorum ki Yozgat gidip CHP ile işbirliği yapanlara dersini sandıkta verecektir. İnanıyorum ki Yozgat, yaşanan onca zulümden sonra gidip CHP'nin oyuncağı olanlara cevabını çok iyi verir. Yozgat'tan Kılıçdaroğlu'na oy çıkar mı? Yozgat'tan CHP'nin oyuncağı olan Bahçeli'ye oy çıkar mı? Yozgat'tan Pensilvanya'ya oy çıkar mı? İşte bu. Hiçkimse Yozgat'ı, Yozgatlıyı kandırmasın, burası yiğidin harman olduğu yerdir, burası Bozok Ovası'dır. Bilboardlara 'Bozok Yaylasının Yiğidi' demekle yiğit olunmuyor. Sormak lazım, sen Bozok Yaylası'na kaç kere geldin, öyle mi, sormak lazım kaç kere geldin? Acaba Bozok Yaylası'nın yolunu biliyor musun? diye sormak lazım. Burası CHP'nin, İsmet İnönü'nün zulmünü iliklerine kadar yaşamış bir şehirdir. İşte onun için Yozgat'tan Pensilvanya partilerine inanıyorum ki inşallah oy çıkmayacaktır."
Erdoğan, Yozgat’ta yapımı devam eden “Hızlı Tren”, “Duble Yol”, “Şehir Hastanesi” gibi yatırımların hiçbirinin yarım kalmayacağının sözünü verdi, takipçisi olacağını belirtti.

Editör: TE Bilişim