Ankara’da  Davutoğlu’nun istifa edeceği söylentisi ayyuka çıktı. Belirleyici ise Erdoğan’ın tavrı olacak. Davutoğlu’nun yerine şimdiden veliaht olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ismi konuşuluyor. 

İMZALAR BOZDAĞ’IN MAKAMINDA ATILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Katar’da iken MKYK üyesi isimleri çağırarak “Teşkilatları atama yetkisini yeniden kurula alın” talimatı verdi. Hatta MKYK toplantısı öncesinde tek tek isimlerin davet edilerek öneriye imza atmasının sağlanmasını istedi. Bu durumu da “Kim bizimle kim değil, görmüş oluruz” diyerek anlattı. Perşembe gecesi Adalet Bakanı Bozdağ’ın makamına MKYK üyeleri davet edilerek imzalar istendi. Sadece iki üye Selçuk Öztürk ve Mehmet Babaoğlu imza atmadı. Cemil Çiçek ise ‘Yeterli imza toplanmış, ben versem ne olur vermesem ne olur’ diye imza koymadı. Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ise birinci çağrıda ‘düşüneyim’ deyip ikinci davette imza verdi.
‘BEKİR BOZDAĞ’ SESLERİ
Davutoğlu’nun istifa edip etmeyeceği belli olmadan ‘veliaht’ senaryoları hızlandı. Daha önceleri Binali Yıldırım ve Berat Albayrak isimleri konuşuluyordu. Ancak son krizden sonra sadece Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın ismi geçiyor. 

Editör: TE Bilişim