Gençlik Merkezi Günleri 'ne ilimizi temsilen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer ile Yozgat Gençlik Merkezi Müdürü Ali Sapmaz; Gençlik Liderleri; Mustafa İbiş, Burak Doğdaş, Kevser Çalık, İfakat İnci, Fatih Arslan, Esra Aksan ve Enver Taşkın'ın yanı sıra ebru kursu eğitmeni Enes Türker katıldı.
Programın açılışında bir konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, düzenlenen etkinlikle Türkiye’nin farklı bölgelerinden gençleri buluşturarak, birbirlerini tanımalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Bakan Çağatay Kılıç, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen 2015 yılı bütçesi ile gençlere daha fazla hizmet için bu yetkiyi aldıklarını anlattı.
Program süresince ilimizi temsilen katılan Yozgat Gençlik Merkezi standı, başta Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sinan Aksu, Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu, TBMM Anayasa Komisyon Üyesi Milletvekilimiz Yusuf Başer, Spor Genel Müdürü Mehmet Kaymakçı, KYK Genel Müdürü Recep Kaymakcan, Eğitim Kültür ve Araştırma Genel Müdürü İbrahim Sönmez, Spor Genel Müdür Yardımcısı Ömer Altınsoy ve çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı.
Gençlik merkezimizin standını gezen Bakanımız Akif Çağatay Kılıç'a ilimizin yöresel kuruyemişi olan kavurgayı ikram ettik. Aydıncık ilçemizden çıkarılan ametist taşından yapılmış tesbih, ebru çalışmamız ve kaligrafi harflerden isminin yazılı olduğu tabağı kendisine hediye ettik. Ayrıca standımızı ziyaret eden bakanlık personellerimize ametist taşından yapılmış tesbihlerimizi ve ebrularımızı hediye ettik.
Aynı zamanda #GençDönüşüm projesi kapsamında başlatılan atık pil toplama kampanyasına Yozgat Gençlik Merkezi olarak 182 gençlik merkezi arasında dereceye girerek teşekkür belgemizi ve gençlik merkezimizde gençlerimizin hizmetine sunmak için bakanlık tarafından ödül olarak verilen oyunları almaya hak kazandık.

Editör: TE Bilişim