İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından eğitim yılı değerlendirme toplantısı yapıldı. Yimpaş Alışveriş Merkezi Toplantı Salonu’ndaki toplantıya katılan Vali Necati Şentürk, okul müdürlerine başarısızlığa tahammülü olmadığını söyledi, başarısız müdürü gerekirse görevden alacağı uyarısında bulundu.
    İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, müdürü yardımcıları ve okul müdürlerinin katıldığı toplantıya Vali Şentürk’ün konuşması damgasını vurdu.
LİDER RUHLU KAHRAMANLAR YETİŞTİRİN
    Okul müdürlerinin daha önceki toplantıda ettikleri yemini hatırlatan Şentürk, yemine sadık kalıp eğitim başarısının artırılması için çaba göstermelerini istedi. 
    Dünya tarihine yön veren Türk milletine lider ruhlu kahramanlar yetiştirmelerini isteyen Şentürk, her eğitimcinin bir Atatürk, Alparslan, Fatih Sultan Mehmet yetiştirmenin gayretinde olması gerektiğini söyledi.
BİR ÖNCEKİ YILDAN DAHA BAŞARILI OLUN!
    Şentürk, SBS ve üniversite sınavlarını eğitim başarısında kriter olarak gördüğünü belirterek; “Benim elimde ölçme, değerlendirme metodu yoktur. SBS sınavında geçen sene tutturduğumuz seviyesinin altında bir başarı elde eden okul müdürü kesinlikle başarısız kabul edilir ve cezalandırılır. Geçen seneyle eşitse de aynı şeydir, o zaman ne oldu senin ettiğin yemin, nereye gitti o namus, o şeref, o bayrak üzerine ettiğin yemin.
    Üniversite sınavlarında geçen senenin üzerinde bir başarı bekliyorum. Bunda çok da üstün başarı göstereceğinize yemin ettiniz. Üniversite sınavında geçen seneyle eş değer bir başarıyı kabul etmiyorum. Bu sene oldukça yüksek bir başarı gösterecekler” dedi.
    Konuşmasını iyice sertleştiren Şentürk, okul müdürlerine başarısızlık karşısında görevden almaya kadar gidecek cezalar verileceğinin mesajını verdi.
    Vali Necati Şentürk şöyle konuştu: “Efendim göstersem ne olur göstermesem ne olur. Göstermezseniz göreceğiniz çok şey olur. Yani okul müdürü olmakla bir şey olamazsınız. Eğer bir görevli başarısızlığı nedeni ile alınmışsa Danıştay bunu haklı bir gerekçe olarak kabul ediyor.
    Bunlar çok şey mi çok değil arkadaşlar. Zaten bunlar yapmanız gereken şeyler. Biraz daha fazla gayret etmelisiniz. Ben size olağan üstü şeyler yapın demiyorum ama yapabileceğiniz şeyi yapın.”
OTUTARAK  MAAŞ ALMAK YOK!
    “Eğitimde yapabileceğimizin en iyisini yapmalıyız, oturarak maaş almak yok. Her ay gidip maaş alıp, rutin işleri yapıp, giderim, gözden uzağım böyle bir hadiseyi kabul etmem” diyen Şentürk, okul müdürlerine “Zor şeyler istemiyorum, kaymakamlara da görev veriyoruz. Başarılı okul idarecileri ödüllendirilecek, başarısız olanların da hesabını sorarım” şeklinde gözdağı verirken, bir önceki yılla aynı alınan sonucun da başarısızlık olduğunu söyledi.
    Şentürk; “Hiç kimse aynı başarı ve performansta görünemez, bugün dünden daha iyi, yarın da bugünden iyi olması gerekiyor. Sizler okulunuzun liderlerisiniz. Lidere düşen, görevli personelini motive edip onları yönlendirmektir.
    Kaymakamlarımızın yaptığı çalışmalar hakkında raporlar alıyorum. Birçok kaymakamımız eğitime önem verip bu yönde çalışmalar yapıyor. Bazı ilçelerde ise fazla bir şey yapmamış.
    Önümüzdeki SBS ve üniversite sınavlarında sizin başarı değerlendirilmesi yapacağım. SBS ve üniversite sınıfından geçen yılın altında veya aynı seviyedeki başarı, başarısızlık olarak değerlendirilecektir. Geçen yılın üzerinde bir başarı bekliyorum. Geçen yılki başarı ile eş değer başarıyı kabul etmiyorum. Başarıyı elde edemeyen okul müdürlerine hesap soracağım. Şurada yemin eden yeminine sadık kalacaktır.” diye konuştu. Bu tür toplantıları ilçelerde de düzenleyeceklerini kaydeden Vali Şentürk şöyle konuştu: “Yapılan çalışmalardan ne yapıldığı ile raporlar istiyorum. Eğitimde ne yaptık ne yapacağımızı göstereceğiz. Başarıdaki önemli rol ailelerin bu sürece dahil edilmesi gerekiyor. Ailenin sosyo ekonomik durumu ne olursa olsun, ailelerin bu sürece dâhil edilmesini istiyorum. Yozgat’ta genel bir başarı yükselmesi bekliyorum. Başarılı çocuklara özel programlar hazırlayabilirsiniz. Bunu dershaneler çok iyi yapıyor, sizler de yapabilirsiniz. Şimdi buradan gittikten sonra 'ne yaptım, ne yapmalıyım' onun plan ve programını yapın. SBS ve ÖSS sonuçlarının açıklandığı arkasında okul müdürlerini burada toplayıp tek tek müdürleri kürsüye çıkarıp hesap soracağız. Herkes hesap verecek. Bu nedenle güzel hazırlanın, başarılıları överiz, güzel sözler söyleriz, başarısızları burada rencide ederiz. Başarısız olanlar o koltukları işgal etmesinler, gitsin babasının işini yapsın. Başarıyı da ödüllendireceğim.”
    Toplantıya Vali Necati Şentürk'ün yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü, müdür yardımcıları, şube müdürleri ve il genelinde bulunan ilk ve orta öğretim okullarının müdürleri katıldı.

Editör: TE Bilişim