İstanbul’da yaşayan Yozgatlıların bir araya geldiği yaklaşık 40 derneğin birlikteliği ile güç bulan İşadamı Mehmet Deniz başkanlığında İstanbul Yozgatlılar Federasyonu’nun yaklaşık 6 yıldır genel sekter ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulunan, Yozgat’ın yetiştirdiği başarılı isimlerinden Aydın Baran, federasyon başkanlığı adaylığını açıkladı. 
Mevcut Başkan, İşadamı Mehmet Deniz’in aday olmayacağı Ocak ayındaki olağan genel  kurul öncesi federasyona bağlı Çekerek Derneği ile Küçükçalağal Köyü Dernekleri’ni ziyaret eden Baran, ziyaretler ve kongre süreci ile ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu. 
Baran, yaklaşık 6 yıldır federasyonun çeşitli kademelerinde görev yaptığını belirterek, şuan için tek adayla devam eden süreçte farklı adayların çıkmasını ‘demokratik  yarışın gereği’ şeklinde yorumlayarak, bu durumdan mutluluk duyacağını söyledi. 
“Geldiğimiz nokta her ne kadar başarılı bir nokta olsa da beklenti ve ihtiyaçlar noktasında yetersiz. Bunu daha ileriye taşımak istiyorum” diyen Baran; 
“İstanbul sosyolojisinde yer almak istiyoruz. Siyaseti, ekonomisi, kültürü, sosyal yapısı ve sosyal huzuruna katkı sağlamak istiyoruz. Beraberinde eğer faydalı ve enerjik şeyler üretirsek memleketimize katkı sağlarız. Geçmişte Yozgat’la ilgili çalışmalarız oldu. İnsan olana ve Yozgatlıya yapılan her şey  yetersizdir. Çünkü hep daha fazlasını hak eder, hak etmenin karşılığı bedel ödemektir, üretmektir, samimi olmaktır. Ben de bu ana fikir üzerine federasyonu yeniden güncellemeyi, güncel hakikatlere göre yeniden kurumlandırmayı planlıyorum” dedi. 
Yeni süreçte başkan seçilmesi halinde yönetim kurulunun yüzde 80’i dernek başkanlarından, yüzde 20’si de icracı yönetim kurulundan oluşacağının kaydeden Baran: “Bunlar eğitim, sağlık, siyaset, ekonomi ve hukuk alanında seçtiğimiz alanında başarılı bilgisinin çevresinin ideallerinin ve hayallerinin zekatını vermek isteyen bir ekipten oluşacak” diye konuştu. 
“Ben ekonomik varlığı çok olan birisi değilim. Ancak birikimlerimin zekatını vermek üzere bu işe talip oldum” diyen Baran, şunları söyledi: 
“Eğer İstanbul’u doğru yönetirsek Avrupa’daki Yozgatlıları, Yozgat dışındaki Ankara başta olmak üzere diğer federasyon ve dernekleri de bütünleşik olarak daha iyi hedeflere taşıyabiliriz. Söylediklerime inanmasam zekat vermeye talip olmasam zekat vereceklere inanmasam sosyal huzura katkı sağlayacağım bilmesem bu yola çıkmazdım.” 

Editör: TE Bilişim