Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, su ürünleri avlanma vasıtalarının yasalara uygun kullanılıp, kullanılmadığının sürekli kontrol edildiğini, kurallara uymayan avcılar hakkında yasal işlem yapıldığını söyledi. Yozgat'ta sulama amaçlı olarak kullanılan, gölet ve barajlarda yaygın olarak balıkçılık faaliyetinin yapıldığına dikkat çeken Özdemir, balıkçılık faaliyetleri esnasında kullanılan bazı ağlar ve yöntemlerin, balıklarını su diplerindeki yuvalarına zarar verip, üremelerini engellemesi nedeniyle yasak olduğunu hatırlattı. Özdemir, ''Genel olarak Manyat olarak bilinen ve yasal olarak kullanılması yasak olan ağların kullanıldığı tespit edilip, bunlara el konulmakta, ağ sahipleri hakkında da yasal işlem yapılmaktadır. Bunun dışında iç sulardaki balıkların tutulabilmesi için belirli ölçüleri var, bu ölçülere uyulup, uyulmadığını da kontrol ediyoruz, uymayanlar hakkında yine yasalar çerçevesinde yaptırımlar uyguluyoruz'' dedi.

Yozgat'taki iç sularda su ürünleri avcılığına yönelik denetimleri gerçekleştiren Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Mühendisi Seyfali Ağdepe, yaptığı denetimler esnasında, ''Yasal olmayan yöntemlerle, yine yasal boyutlara ulaşmamış su ürünlerinin avlanması iç sularımızdaki balık popülasyonunu azaltmaktadır. Bu da balıkçılarımızın bindikleri dalı kesiyor anlamına gelmektedir'' diyerek, balıkçıların yasal olmayan yöntemlerle su ürünleri avcılığı yapmamaları konusunda uyarılarını sürdürüyor.
Gerçekleştirilen denetimlerde, yasal olarak kullanılması yasak olan ağ ve malzemelere el konularak, sahipleri hakkında yasal işlem yapılıyor.

Editör: TE Bilişim