Doğal ve zengin bitki örtüsü ile gezginci arıcıların uğrak yeri olan Yozgat'ta, arıcılar bal hasadını yaptı.
Bahar mevsiminin kurak geçmesiyle birlikte sıkıntı yaşayan arıcıların, mayıs ve haziran aylarında yağan yağmurlarla birlikte yüzü güldü. Bal üreticisi İmdat Yalçın, 270 kovandan 10 ton bal hasadı yaptığını belirterek, "Bu sene bizim için bereketli geçti. Bal üretimi açısından güzel bir sezon geçirdik, flora bakımından iyiydi. Havalar önce yağmurlu gitti, sonra çiçekler açtı. Bal fiyatının düşük olması dışında bir sorun yaşamadık. Kilosunu toptan 9 liraya satıyoruz" dedi.
Yozgat Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Yozgat'ın zengin bitki örtüsü ve farklı çiçek türleriyle arıcılık için önemli bir konumda olduğunu söyledi.
Özdemir, "Bu yıl bal üretiminde ciddi bir artış gözlendi. 2014 yılında ilimiz genelinde 21 bin arılı kovandan 400 ton civarında bal üretimi gerçekleştirildi. Yozgat, bal üretimine aday bir il olarak ülkemizde kendini göstermeye başlayacak ve arıcılık faaliyetlerine yönelik desteklerde yapılıyor. Arılı kovan başına 8 lira prim desteği uygulanıyor" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim