Çayıralan Belediye Başkanı Çakmak Çetin, 31 Temmuz Cumartesi günü dağ yürüyüşü ve piknik ile başlayacak olan festival etkinliklerinin 1 Ağustos Pazar günü saat 11.00'de yapılacak açılış töreniyle devam edeceğini bildirdi.
     Çetin, açılış programı sonrasında ilçede üretilen en güzel bal ve bal ağası seçiminin gerçekleştirileceğini, etkinliklerini sanatçıların vereceği konserlerle son bulacağını ifade etti. Geçen yıl ilki gerçekleştirilen festivalde Bal Ağası seçilen işadamı Süleyman Kandemir ise, Çayıralan ilçesinin iklimi, doğası ve çiçek zenginliği açısından Türkiye'nin güzide alanlarından biri olduğunu, bölgede üretilen balın şifa ve aroma açısından Türkiye'nin en değerli 38 çeşit çiçek florasının tespit edildiğini söyledi. Kandemir, ''Çayıralan'ın rakımının yüksek olmasının yanında dağlık ve ormanlık alan oluşu, çiçeklerin uzun süre durması arıcılık için en güzel ortamı oluşturmaktadır. Son yıllarda geleneksel olan kara kovan arıcılığının yanında, fenni kovan arıcılığı da gelişmiştir. İlçemizde 4 bin civarında yerli, bin civarında gezici kovan olmak üzere toplam 5 bin kovan bulunmakta, yıllık ortalama 150 ton bal üretimi yapılmaktadır'' dedi.
     Yapılan ölçümlerde Çayıralan balında sıfıra yakın şeker ölçümü yapıldığını, bunun da balın kalitesini artırdığının altını çizen Kandemir, ''Arıcılık son yıllarda ilçemizde emekli öğretmeninden çiftçisine kadar herkes için bir geçim kaynağı halini almaktadır. Bizde bunu festivallerle hem tanıtımını, hem de markalaşmasını isterken, arıcıları da bir araya getirerek, Türkiye'ye ve yurt dışına bal ihracatını arttırmayı hedefliyoruz'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim