Selim Nemli, Yozgat’a bağlı Özlüce Köyü’nde evinin bahçesinde, bir köşede senelerce duran taşın yaptığı bahçe düzenlemesi sırasında tarihi eser olduğunu fark etti. Taşın üzerinde çeşitli yazılar ve figürler olduğunu gören Nemli, Yozgat Müze Müdürlüğü ile irtibata geçerek, taşı müzeye teslim etti.
Selim Nemli, köyündeki evin bahçesinde çevre düzenlemesi yaptığını ve bu sırada yıllardır bir köşede duran taşı yerinden almak istediğinde üzerinde değişik figür ve yazılar tespit ettiğini söyledi. Selim Nemli,

“Taş bir kenarından açılmış veya çatlamıştı. İçerisinin cam gibi parladığını da görünce, taşın kıymetli ve tarihi olduğunu anladım. Daha sonra hemen Yozgat’a gelerek müzemize konuyu bildirdim” dedi.
Selim Nemli,  Yozgat Müze Müdürlüğü’nün anında harekete geçtiğini ve köye gelerek taşı güvenli bir şekilde müzeye naklettiğini de bildirerek, “Müzemizde bulduğum taşın kristal bir taş olduğunu ve kesin olmamakla birlikte milattan önce bin 200’lü yıllara ve Rumlara ait olabileceğini tarafıma ilettiler” diye konuştu.
Yozgat Çapanoğlu Din Hizmetleri Derneği Başkanı Selim Nemli, taşın üzerindeki yazıları okuyabilecek ekibin ABD’de bulunduğunun da tarafına iletildiğini kaydederken,

“Yazın kazı döneminde ilimize gelecek bu ekip sanırım taşı inceleyecek. Ben buradan tüm vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunuyorum.  Yozgat’ta birçok köy ve beldemiz bu tür tarihi hazinelere sahip. Bunları patlatıp, kırıp zarar vermek yerine müzemize teslim edelim.  Tarihimize sahip çıkalım” şeklinde konuştu.
Haber: Mustafa TEKER

Editör: TE Bilişim