Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan beldenin sorun ve sıkıntılarını İl Koordinasyon Kurulu toplantısında gündeme taşıdı, beldesine hizmet götürülmediğini ileri sürdü.

Sorgun İlçesi’ne bağlı Bahadın Beldesi’nde yeterli hizmet alamayan belde halkına kurumlar tarafından bürokratik engeller çıkarıldığı ve yıllardır beldenin grup yollarının asfaltlanmadığını ifade eden Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan özellikle İl Özel İdaresi’nin sürekli değişen mevzuatından dolayı belde belediyelerinin sorun yaşayarak mağdur edildiğini söyledi. 
İl Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan Bahadın Belediye Başkanı Dilaver Özcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Fazlı Açıkgöz’ün kurum faaliyeti hakkında yaptığı sunumun ardından söz alarak beldenin sorunlarını gündeme taşıdı. Koordinasyon Kurulu toplantısına katılan tüm yatırımcı kuruluş idarecilerine teşekkür eden Dilaver Özcan,

“Öncelikle bu zamana kadar yapılan hizmetler için kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dediği konuşmasında İl Özel İdaresi’nin mevzuat kaynaklı hizmet aksaklığına dikkat çekti.

Dilaver Özcan yaptığı konuşmada “Özel İdare’nin uygulamalarında sürekli mevzuat değişikliğine gidiliyor. Bizim gibi özellikle belde belediyeleri için ‘Mevzuat var, onun dışına çıkamıyoruz’ deniliyor. Ancak nedense bazı yerlerde mevzuatın dışına çıkıldığını görüyoruz. Bizde sürekli mevzuat ön plana çıkarılıyor. Bazı mahalle muhtarlarının talepleri belediye başkanlarının taleplerinden öne alınabiliyor, bunu da görüyoruz. Bir bakıyorsunuz bir mahalle muhtarının talebi üzerine İl Özel İdare araçları belediyeye ait araziler içerisinde kazı veya çalışma yapıyor. Belediyeye haber dahi verilmiyor. Belediye arazisi burası diyoruz personel ‘bize böyle emir geldi’ diyor. Belediye sınırları içerisinde muhtar talebiyle iş yapmak mevzuatınızda var mı merak ediyorum” diyerek İl Özel İdaresi’ne yönelik eleştiride bulundu.

Dilaver Özcan bunun yanı sıra 6 yıllık görev dönemi boyunca Bahadın Beldesi’nin grup yollarını asfaltlatamadığını da dile getirerek kurumun seçmen profiline göre asfalt programı hazırladığı iddiasında bulunarak “Bunun dışında bizim grup yollarımız da yapılmıyor. 6 yıldır belediye başkanlığı görevi yapıyorum. Ancak bir türlü çözüm alamıyorum. Sorgun İlçesi içerisinde asfaltı bulunmayan tek belde bizim beldemizdir. Grup yolu olmasına rağmen belgelendirmeme rağmen bir türlü ne bakımı ne onarımı yapılıyor. Burada seçmene göre hareket ediliyor sanırım” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim