Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl başkanı Onur Kaytan, Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin bağımsızlık savaşı olduğunu söyledi.

            Kaytan; “Çanakkale Zaferini, büyük Türk Ulusuna, Atatürk gibi dahi bir lider hediye etmiştir. Türk bağımsızlık savaşının temelleri, Çanakkale'nin sularında, Conkbayırı'nda ve Anafartalar'da atılmış, bu zaferler Türk Kurtuluş Savaşına maya çalmıştır” dedi.

            Türk Milletinin Çanakkale'de tarihine emsalsiz bir destan kazandığını ifade eden Kaytan; “Çanakkale Savaşları kadar bir harbin sonucuna etkili olmuş ve bir milletin alın yazısını belirlemiş bir olaya tarihte çok az rastlanır.

            Çanakkale'de düşman kuvvetlerine 'dur' diyen Mustafa Kemal ve arkadaşları, gelecekte verilecek Kurtuluş Savaşı'yla dalga dalga yayılacak bağımsızlık ve özgürlük rüzgârının da habercisi oldular. Askerlerine 'Ben size taarruz değil, ölmeyi emrediyorum' diyen güçlü ses, Mustafa Kemal Atatürk, 29 Ekim 1923'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 'Türkiye Devletinin yönetim şekli Cumhuriyettir' diye haykırmıştır.

            Ülkemize yönelik emperyalist saldırıyı püskürten ve 'Çanakkale geçilmez' dedirten şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizden hem bugünümüz, hem de geleceğimiz için alınması gereken ders, bağımsızlıktır, özgürlüktür, birliktir.

            Etnik köken ile inanç farklılığı gözetmeden Anadolu'nun dört bir yanından Çanakkale'ye gelen ve anayurdu savunmak için canını veren, kanını döken askerlerimiz, 96 yıl önce işgalcilere karşı omuz omuza mücadele ettiler. Çanakkale Zaferi de Kurtuluş Savaşı da bağımsızlık, özgürlük, kardeşlik ve birlik ruhuyla verilen onurlu bir mücadele ile kazanıldı.

            Laik Cumhuriyetimiz ile kazanımlarını, ulusal birlik ve toprak bütünlüğümüzü aynı anlayışla savunup koruyacağız.

            Bu inanç ve kararlılıkla Çanakkale Zaferi'nin 96. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyor, şükranlarımı sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim