Bağcılar Yozgatlılar Derneği tarafından düzenlenen geleneksel arabaşı etkinliği çok sayıda Yozgatlı’yı bir araya getirdi. Bağcılar Yozgatlılar Dayanışma Dernek Başkanı Hamdi  Kurtoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen etkinliğe Yozgatlı İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Yardımcısı Şahin Köse, İstanbul Yozgatlı Dernekler Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, YOSİAD Başkanı Erdal Öztürk, Yozgatlı işadamları, Yozgatlı 65 STK başkanı, meclis üyeleri, Yozgatlı akademisyen, siyasetçi ve sanatçılar katıldı. 
Gecenin açılış konuşmasını yapan Bağcılar Yozgatlılar Dayanışma Derneği Başkanı Hamdi Kurtoğlu, geleneksel hale getirdikleri ve bu yıl ikincisini düzenledikleri arabaşı şölenine katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür etti. 

“Bu gün burada buluşmamıza ismini veren geleneksel lezzetimiz arabaşı, bizim için midemize hitap eden bir yemek olmaktan çok ötedir” diyen Kurtoğlu; 

“Hepiniz bilirsiniz ki, arabaşı birliktir, beraberliktir, soğuk kış gecelerinde içimizi ısıtan sıcacık bir sohbettir. 

Yozgatlılar olarak dernekleşme faaliyetlerine her ne kadar diğer şehirlerden birkaç adım geride başlamışsak da Allah’a şükürler olsun ki aşkla, şevkle bu arayı kapatmak için gencimizle yaşlımızla kadınımızla erkeğimizle gayret ederek faaliyetlerimizi devam ettirmekteyiz” dedi. 

Bağcılar Yozgatlılar Dayanışma Derneği olarak Yozgat kültürünün yaşatma adına  her türlü imkanı zorlayarak sosyal ve kültürel etkinlikler gerçekleştirmeye çalıştıklarını kaydeden Kurtoğlu, katılımcılara şöyle seslendi: 

“Büyükşehirlerde gurbette doğan ya da uzun süredir memleketlerinden uzakta yaşayan, memleketine köyüne gidemeyen insanlarımıza, hemşerilerimize kültürümüze ait olan bizim olan ve özdeşleştiğimiz bu kültürleri yılda bir defada olsa yaparak bu özlemi gidermek ve bu mutluluğu ortak olmak istedik. 

Eğer bizler sivil toplum kuruluşları olarak bu türden organizasyonları yapmazsak, zamanla bizler de kültürlerimizin yok olmasına, yozlaşmasının hayata hakim olmasına ya da diğer kültürlerin hakimiyeti altına girerek benliğimizin, birliğimizin yok olacağı bilinmelidir. Derviş Yunus misali, bölüşerek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz.”

İslam dininin birlik olma esasını ön gördüğü bu konuda, Peygamber Efendimiz de bir çok hadisi şerifinde beraber olmayı belirtmiştir. Toplumsal öngörüye sahip bütün bilge kimselerin de bu düsturu benimseyerek insanları bölünmeye karşı uyarmış olduğu bilinmektedir. 

Anlamsız ve değersiz şeyler için bir birimizi kırmayalım, derneklerimize sahip çıkalım faaliyetlerimizi destekleyelim ve teşvik edelim, bilinmelidir ki marifet iltifata tabidir. 

İstiklal Marşımızın şairi güzel insan bir dizesinde; ‘Girmeden bir millete tefrika giremez… Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez’ diyerek birlik ve beraberliğin önemini vurgulamıştır. 
Konuşmak kolay, yapmak zor. Biz zora talibiz. Memleketimiz için, gurbetteki hemşerilerimiz için hangi kapıyı çalmamız icap ediyorsa çalacak, hizmet Everst’in tepesine konmuş olsa da alıp getireceğiz. Ocağımızın dumanını bu gün başka şehirlerde tüttürüyor görünsek de ezelden ebede asıl tüten ocağımız Yozgat’tır. Bütün cihan sırtını dönse ne gam çalacak ilk ve son kapımızdır. Yozgat bizi sorgusuz sualsiz bağrına basacak tek şehirdir. Ömrümüzce dönüp bakmamış dahi olsak nefesimiz de arınacağımız su koynunda yatacağımız toprak Yozgat. 

Organizasyonda emeği geçen yönetim kurulu arkadaşlarıma ve tüm katılımcı hemşerilerime teşekkür ediyorum.”

Kurtoğlu’nun konuşmasının ardından sırasıyla İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, YOSİAD Başkanı Erdal Öztürk, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı ve AK Parti Meclis Üyesi Süleyman Erdem sirer konuşma yaptılar.

Gecede katılımcılara Yozgat’ın yöresel lezzeti arabaşı ve kavurga ikram edilirken, bu güne kadar Bağcılar Yozgatlılar Dayanışma Derneği Başkanlığı’nda bulunanlara da teşekkür plaketi verildi.

Editör: TE Bilişim