Grup  Samsun Bafra dan  uçuşa  geçti. Bu grupta yer alan şair ve yazarlar: Süleyman Altunbaş- Bafra, Şafaknur Yalçın- Antalya, Ahmet Sargın- Yozgat, Serap Demirtürk- Ankara, Hacer Alioğlu- Kastamonu, İbrahim Sağır- Eskişehir, Elif Aktan- İstanbul, Gökhan Büyükdağ- İstanbul, Ayhan Akgül- Adapazarı, Nermin Akkan-İzmir, Recep Şen- Bafra, İdris Karakuş- Kırıkkale, Hakan Ertürk- Samsun.
Yedi İklim Kültür ve Sanat Derneği ile birlikte gerçekleştirilen Simurg Ateşi Edebiyat Grubunun Samsun Bafra programı 28 Nisan 2016 Tarihinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Meslek Yüksek Okulu’n da bir söyleşi  ile başlamış oldu. Bu söyleşiye Simurg Grubu adına Şair Yahya Akengin, Abdullah Satıoğlu ve Simurg Grubunu kurucuları Süleyman Altunbaş ile Şafaknur Yalçın  katıldı. Seçkin bir izleyici gurubunun takip ettiği program ilgiyle takip edildi.
Simurg Edebiyat Grubunun ikinci etkinliği Kolay Anadolu Lisesindeydi. Burada yapılan programda şiir ve edebiyat adına yarışmalara katılan örgencilerin hediyeleri takdim edildi; şair ve yazarlarla öğrencilerin buluşması gerçekleştirildi. Bafra Kaymakamı Halis Aslan’ın ve Belediye Başkanı Zihni Aygün’ün de  desteklediği etkinliğe, Kolay Anadolu Lisesi  Müdürü Abdulkadir Aygün, öğretmen ve öğrencilerin programa ilgisi yoğundu.
Simurg Grubunun üçüncü etkinliği Bafra Atatürk Anadolu Lisesinde yapıldı. Burada yapılan etkinliğe konuk şair yazarların yanı sıra, davetliler, öğretmenler, okul Müdürü  Aşkın Gencel, Yedi İklim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Recep Şen, İstanbul Radyosu program sunucusu Nesrin Özlek, İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Medya Aş. Genel müdürü Bekir Kaplan’la birlikte çok sayıda şiir sever katılarak programın canlı  ve seçkin  geçmesine vesile oldular.
Simurg Edebiyat Grubunun Yozgat temsilcisi Yozgat Şairler ve Yazarlar Dernek Başkanı, gazeteci şair yazar  hemşerimiz Ahmet Sargın etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:” Ben değil biz varız, sloganıyla çıkış yapan grubumuz yeni bir akım yeni bir oluşum adına Türkiye’yi dolaşmaya devam edecek. Edebiyatta yeni bir soluk, yeni bir nefes olarak gördüğümüz bu çalışmaları ülkemizin her yöresinde devam ettirerek  şair ve yazarlarla buluşup kaynaşmak istiyoruz. Bu manada Samsun Bafra da gerçekleştirilen bu etkinlik oldukca  manidardı. Bu güzel etkinliğe emeği geçenleri kutluyor, teşekkür ediyoruz. Çalışmalarımız inşallah Türkiye turu ile devam edecek” dedi.

Editör: TE Bilişim