Yozgat Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Adnan Menderes Gülbaş, ailenin devamı, çocuklarının iyi bir yaşam sürmesi için her türlü fedakarlığa katlanan babaların değerinin bilinmesi, saygı ve sevgide kusur edilmemesi gerektiğini söyledi.

            Gülbaş, ‘Babalar Günü’ münasebetiyle yaptığı yazılı açıklamada Türk toplumunda babaların üstlendiği sorumluluklar ve baba şefkati üzerine önemli mesajlar verdi.

            “Varlıkları ile aile bütünlüğünde temel direk olan çok değerli babalarımız, yaşamın zor koşulları içinde bu sorumluluklarını her zaman yerine getirmeyi bilmişlerdir” diyen Gülbaş; “Aile yapısının korunması için hiçbir özveriden kaçınmayan babalarımız, aynı zamanda yüklendikleri manevi sorumlulukları da unutmayarak, aile içerisinde sevgi ve saygı bağlarının kurulmasında da büyük rol üstlenmişlerdir.

            Yüce Allah'ın, onları yaratırken verdiği güç, kuvvet, sabır ve metanet, her ne kadar aile fertlerine karşı var olan şevkat ve sevgisini zaman zaman gizlese bile, şu çok iyi biliniyor ki; her baba, eşine, çocuklarına olan sorumluluğunu her koşulda göstermektedir” dedi.

            Ailenin devamı, çocukların iyi bir yaşam sürmesi için her türlü fedakarlığa katlanan babaların değerinin bilinmesi, saygı ve sevgide kusur edilmemesi gerektiğini belirten Gülbaş şunları söyledi: “Her yıl Haziran ayının 3. Pazar günü kutlanan Babalar Gününde değil, en değerli varlıklarımız olan  babalarımıza her zaman sevgimizi ifade etmeliyiz. Yozgat Ülkü Ocakları olarak başta şehit babaları olmak üzere, ay sonunu getiremeyen yoksulluğun, imkansızlığın belini büktüğü bütün çilekeş babaların ve tüm aile babalarının bu anlamlı gününü kutluyoruz.”

Editör: TE Bilişim