Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı bir köyde dünyaya gelen, 4 yaşında elektrik çarpması sonucu bir koluyla 2 bacağını kaybeden Kübra Öçsoy (16), yaşama azmini ve hayata bağlılığını hiçbir zaman yitirmedi.
    Tedavisi ve eğitimi için ailesinin başkente taşınmasının ardından Doğan Çağlar Özel Eğitim Okuluna başlayan ve 9. sınıf öğrencisi Kübra, 3 yıl önce masa tenisi ile tanıştı.
    Diyanetspor'a bağlı olarak sürdürdüğü masa tenisi kariyerinde kısa sürede önemli başarılara imza atan Kübra, 2007 ve 2009 Avrupa şampiyonalarında takımlarda Avrupa üçüncüsü oldu. Paralimpik olimpiyatlara hazırlık kapsamında turnuvalara katılan Öçsoy, Slovenya'daki turnuvada, Avrupa Şampiyonu Rus rakibini fire vermeden yenerek, birinci oldu. Kübra Öçsoy, okullarını ziyaret eden antrenör İlhami Kılınçkaya sayesinde bu sporla ilgilenmeye başladığını belirterek, masa tenisiyle tanıştıktan sonra hayata bakış açısının değiştiğini vurguladı.
    Kısa sürede başarılı sonuçlar elde etmesini kendisine inanan hocası Kılınçkaya ile azmi ve çok çalışmasına bağlayan Öçsoy, ''Dersler sona erdikten sonra spor salonuna iniyor ve saatlerce antrenman yapıyorum. Bu hafta içi 7, hafta sonları ise 9 saati buluyor'' dedi. Öncelikli hedefinin eylül ayında Güney Kore'de yapılacak dünya şampiyonasında birincilik olduğunu anlatan Öçsoy, bunun için tüm yaz tatilini kamp yaparak geçireceğini söyledi. Daha sonra da paralimpik olimpiyatlarda şampiyonluğa ulaşmak istediğini dile getiren Öçsoy, şöyle konuştu: “Ona göre çalışıyor, ona göre hedef belirliyorum. Masa tenisi benim tek ilacım, geleceğim. Herşeyimi masa tenisi üzerine kurdum. Benim için su demek. Susuz bir insan nasıl yaşayamazsa ben de masa tenisi olmadan yaşayamam. Masa tenisinin temeli azim ve hırs. Ben de azmettim ve başardım. Artık mesleğim olarak görüyorum.
    Yüksek öğrenimimi spor akademisinde yapmak istiyorum. Olimpiyatlarda kendimi kanıtladıktan sonra kendim gibi engelli arkadaşlarımın elinden tutmak onları da spora kazandırmak istiyorum. Ama öncelikle olimpiyatlara katılmalı ve başarılı olmalıyım.''   
Editör: TE Bilişim