Türk Kızılay Yozgat Şubesi başkanı Ömer Faruk Dumlupınar, bölgede kan stoku azaldığı için 25-26 Kasım günleri İl Müftülüğü binasında kan alımı yapılacağını duyurdu.
    Türk Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali' nin yakın zamanda Yozgat'ı ziyaret edeceğini duyuran Kızılay Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar,  kurulduğu günden bugüne 142 yıldır dil, din ve ırk ayrımı yapmadan Kızılay'ın tüm insanlığa hizmet ettiğini söyledi.
    Dünyanın dört bir yanında Ay Yıldızlı bayrağımız ve Türk Kızılay bayrağını dalgalanmasında Genel Başkanları Tekin Küçükali'nin payının büyük olduğunu söyleyen Dumlupınar; “Hedefimiz ülkemiz insanının ihtiyacı olan kan ve kan ürünlerinin tamamen gönüllü, bilinçli ve düzenli bağışçılardan karşılanmasıdır. Bu amaçla 142 yıllık tarihi birikimi ile ülkemizin en köklü ve güçlü insani yardım kuruluşu olan Türk Kızılay' ı Ulusal Güvenli Kan Temini Projesi' ni hayata geçirmiştir” dedi.
    Bölgede kan stoku azaldığı için 25-26 Kasım 2010 Perşembe ve Cuma günlerinde 11:00-17:00 saatleri arasında İl Müftülük binası zemin katta bulunan hac bürosunda kan alımı yapılacağını belirten Dumlupınar, kan vermek isteyenlere davette bulundu. Dumlupınar, 29 Kasım' da Genel Başkan Tekin Küçükali' nin saat 10:00' da Yozgat'a geleceğini, 11:00'de Valilik makamını, 11:30'da da Belediye ziyaretinde bulunacağını sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim