Merkezi Yozgat'ta bulunan Yimpaş Holding bünyesinde Çankırı Çerkeş'te faaliyetini sürdüren ve dünyanın en büyük et entegre tesisleri arasında yer alan Aytaç, TSE tarafından kırmızı ve beyaz et üretiminin İslami kurallara uygun olarak yapıldığını gösteren 'Helal Et' belgesini alan ilk tesis oldu.
    Kırmızı et ve beyaz et üretiminde 'TSE Helal Et' sertifikasını almaya hak kazanan Aytaç Entegre Et Üretim Tesisleri, bugüne kadar hijyen ve İslami esaslara uygun olarak gerçekleştirdiği üretimini bu belge ile kayıt altına aldı ve Türk gıda sektöründe bir ilke öncülük etmiş oldu.
    Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasında yer alan ve dünyanın önde gelen uluslararası kalite kuruluşlarınca da onaylanan üretim ve çalışma sistemine sahip Aytaç'ın Çankırı Çerkeş'te kırmızı ve beyaz et üretim tesisleri bulunuyor. Türkiye'nin lider markası Aytaç, TÜV Management Servis, ISO 9001 Kalite Belgesi, HACCP Standartları ve GİMDES'in verdiği Helal Sertifikasına ilave olarak şimdi de TSE'nin verdiği Helal Sertifikasını hem kırmızı ette hem de beyaz ette alan ilk firma oldu.
    TSE'nin 2011 yılının Temmuz ayında Helal Gıda Standardı ile ilgili esasları yayınlamasının ardından ilk başvuru yapan firma olan Aytaç, TSE ve Diyanet İşleri Başkanlığı uzmanlarından oluşan 6 kişilik ekip tarafından incelendi. Helal gıda denetimlerini Aytaç'ın kırmızı ve beyaz et fabrikalarında yapan 6 kişilik ekip, inceleme sırasında alınan kayıt, gözlemler, laboratuarlardan gelen analiz sonuçları ve kurul kararı ile Kırmızı Et Kesimhane Parçalama  Et Paketleme ve Beyaz et fabrikası Helal Gıda Belgesini almaya hak kazandı.
    Aytaç Grubu Pazarlama Direktörü Erdal Bölükbaş, yaptığı açıklamada TSE'nin "Helal Et" sertifikasının Türkiye'de ilk kez Aytaç tarafından alınmasının önemli bir konu olduğunu kaydetti. Bölükaş, "Aytaç olarak kurulduğumuz ilk günden itibaren kesimlerimizi İslami kurallara göre yapıyorduk. Özellikle ihracat için devletimizin verdiği bu sertifika çok önemli. Hem TSE'nin ilk kez böyle bir sertifika vermesi hem de Aytaç olarak bu sertifikayı alan ilk firma olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.
Editör: TE Bilişim