Aydıncık ilçesinin doğal güzelliklerini ve Kazankaya Kanyonunu muhteşem doğasını ülkemize tanıtmak amacıyla düzenlenen etkinliklerin açılış programına Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal da katıldı. Aydıncık ilçesinden çıkartılan renkli ametist taşlar işlenerek, tespih, yüzük, kolye, plaket gibi süs eşyalarından oluşan serginin açılışıyla başlayan etkinlikler Yozgat Belediyesi Mehter Takımı Gösterisi ile devam etti. Uğur Işılak konser verdi.

Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Koçak, belediyeciliğin sadece yol, kanalizasyon yada içme suyu yapmak olmadığını belirterek, ''İnsan toplumsal bir varlık olduğu için sosyal ihtiyaçları da var. Bu neden biz daha önce de söz verdiğimiz gibi sosyal belediyecilikte yapacağız dedik. Bu çerçevede festivaller düzenleyeceğimizi söyledik. Bugünde Uluslararası Aydıncık Kültür Turizm ve Kazankaya Kanyon Festivali'ni düzenliyoruz'' dedi.

Festivallerin tanıtım noktasında önemli unsurlardan biri olduğunu bildiren Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ise, ''Festivaller bir yerin tanıtımı ve o yöreye ait güzelliklerin diğer insanlara aktarılması noktasında önemli organizasyonlardır. Bugün burada da Aydıncık Kültür Turizm ve Kazankaya Kanyon Festivali ile ilçemize ait tarım ürünleri, görülmeye değer doğasıyla Kazankaya Kanyonu ve çok güzel bir görsel değere sahip Ametist taşının tanıtımını yapmış olacağız. Ayrıca Aydıncık İlçemiz  nüfusu ve köyleri itibariyle ilimizde pozitif ayrımcılık yaptığımız bir ilçemiz. Aydıncığın geleceğinin güzel olacağını ben inanıyorum. Aydıncık ilçemizin insanları ile  aydın ve müreffeh günlerde beraber olma dilek ve temennisiyle hepinize hoş geldiniz diyorum'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim