Aydıncık Halk Eğitim Merkezi ve Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından Deri Konfeksiyon Makinesi Kursu açıldı. Aydıncık Kaymakamı Nesim Işık, kursun ilçedeki işsiz bayanlar için önemli bir fırsat oluşturduğunu söyledi.
“İlçemizin işsiz genç bayanlarına istihdam sağlayabilecek bir kursun açılması gerçekten kadın istihdamının desteklenmesi noktasında da ilçemize pozitif katkı sağlayacaktır” diyen Kaymakam Işık;

“İşsiz bayanların çanta yapımı alanında yeni bilgi ve beceriler kazanarak donanımlı, üretken birer birey olmalarına bu sayede ileride kendi işyerlerini açabilmelerine ve bu sayede ekonomik bağımlılıklarına kavuşmalarını da sağlayacaktır. Bu gün ülkemizde satılan özellikle bayan çantalarının büyük bir çoğunluğunun yurt dışından ithal edildiği dikkate alındığında bu işbirliği projesinin ilçemize ve ülkemize katkısı büyük olacaktır” dedi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Ateş de kurs hakkında yaptığı açıklamada, ilçe merkezinde kurulan Çanta Yapımı Atölyesinde 15 kursiyerin faal bir şekilde teorik ve uygulamalı eğitimlere devam ettiğini söyledi.
Ateş şu bilgileri verdi: “Uzman öğretmenimiz İsmail Bozkurt tarafından verilen eğitimin sonunda kursiyerlerimizi makine derileri dikişi, deri dikişi çanta yapımı alanında uzmanlaşmış olacaklardır. Bu kursun çalışmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”
Yozgat İş Kurumu İl Müdürü Nevzat Atak da 6 ay devam edecek kursta kursiyerlere iş gücü eğitim kursu süresince 20 TL ödeme yapılacağını söyledi.

Atak, 6 ay sürecek program süresince kursiyerlerin iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerinin İŞKUR tarafından karşılanacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim