Yozgat İl Av Komisyonuna başkanlık eden Vali Necati Şentürk, kaçak av yapılmasının yanlış olduğunu, yasak avlananlar hakkında yasal işlem yapıldığını belirterek, ''Birde gece avlananların olduğu yönünde ihbarlar gelmektedir. Avcılığında bir etiği vardır, av hayvanına kaçma, yaşama hakkını da vermek lazım, çaresiz hayvanı avlamak avcılığın etiğine yakışmaz'' dedi.
Yozgat İl Av Komisyonu toplantısı, Su ve Orman İl Müdürlüğü salonunda gerçekleştirildi. Yozgat Valisi Necati Şentürk'ün başkanlık ettiği toplantıya, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Kemal Özdemir, İl Gıda Tarım ve Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Veteriner Hekim İlker İpek, Yozgat Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği Başkanı Hayrettin Özcan, Boğazlıyan Avcılar ve Atıcılar Kulübü Derneği Başkanı Behlül Önen katıldı.
Toplantıda, Yozgat merkez ilçede avlanma yasaklarıyla ilgili kararlar ele alındı, ilçe komisyonlarının kararları gözden geçirildi. İl Genelinde tilki ve çakal avının yasaklandığı bildirildi.
Yozgat valisi Necati Şentürk, daha önceki yıllarda büyük katliamlar yapıldığı için, tilki ve çakal ilimizde popülasyonu çok azaldığını, bu hayvanların avlanmasını il genelinde tamamen yasaklandığının altını çizdi. Vali Şentük, ''Geceleri yola gidiyoruz, yoldan geliyoruz bu yolculuklarda tilki veya çakal gibi hayvanlara çok nadir rastlıyoruz. Oysa Güneydoğu'da her 100 metrede muhakkak bir tilkiye veya başka bir yabani hayvana rastlarsınız'' şeklinde konuştu.
Vali Şentürk, Kadışehri ilçesinden bir vatandaşın gece saat 22.00 da bile avcılık yapıldığını, gölden tüfek seslerinin geldiğini söylediğini belirterek, ''Hayvana kaçma fırsatı vermiyorsunuz. Avcılığın da bir etiği vardır. Hayvana bir defa kaçma şansı vereceksin. Gece hayvan uyurken, kaçma şansı vermeden yapılan avcılık etik değildir'' diye konuştu.
Yozgat İl Av Komisyonunun aldığı karar, Su ve Orman Bakanlığına iletilip, onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek, yeni sezonda da uygulamaya konacak.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!