Atatürk'ün Yozgat'a gelişinin 88'inci yıldönümü Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törenlerle kutlandı.
Cumhuriyet Alanı'ndaki törenlere Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı. Yozgat Valisi Abdüldakir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer'in Atatürk Anıtı'na çelenklerini sunup, saygı duruşunda bulundular. Daha sonra Atatürk'ün Yozgat'a gelişini temsil eden Anadolu Lisesi öğrencilerinin taşıdığı Türk Bayrağı, Vali Abdülkadir Yazıcı'ya teslim edildi. İstiklal Anadolu Lisesi öğrencilerinin Atatürk'ün Yozgat'a gelişindeki hitabı ve Yozgatlıların Atatürk'e verdikleri cevap metnini okundu.
Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, günün anlam ve önemini içeren konuşmasında, Atatürk'ün Yozgat'ı iki kez onurlandırdığını hatırlatarak, bu ziyaretlerden birisinin de 15 Ekim 1924'te gerçekleştiğini, o gün il genelinde yaşanan coşkunun ve heyecanın bugün de aynı şekilde yaşanmaya devam ettiğini bildirdi. Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nda, Balkanlar'da, Galiçya'da, Çanakkale'de, Kafkasya'da sayısız şehit vermiş Bozok Yaylası'nın yiğit evlatlarının harman olduğu diyarı da ihmal etmeyerek Yozgat'a geldiğini hatırlatan Başer, "Bizler de, bu ilin çocukları olarak, atalarımızın vatan sevgisi, hür ve bağımsız yaşama aşkı uğruna cihana gösterdikleri duruşa layık olma ve büyük öndere karşı, vefa duygularımızı göstermek amacıyla, Atatürk Yolu, Atatürk Ormanı, Atatürk Okulları, Atatürk ile ilgili çalışmaların yayınlanması gibi onun ismini ve mirasını yaşatacak, özveriyi gösteriyoruz, göstermeye söz veriyoruz'' dedi.
Atatürk'ün, ''Ünlü süvarilerin harp meydanlarında kahramanca dövüşen Türk yiğitlerinin harman olduğu diyar, Bozok Yaylası'nın çocukları var olun...'' derken, Bozoklu yiğitlerin, Yozgatlıların vatan mücadelesindeki gayreti ve sadakatini ilan ettiğine vurgu yapan Başer, Bozok'un yiğitlerinin kahramanlık destanları yazmaya devam edeceğinin altını çizdi.
Tören, şiirlerin okunması, Evci Köyü Folklor ekibinin gösterisi ve geçtiğimiz hafta düzenlenen atletizm müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle tamamlandı.

Editör: TE Bilişim