Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Selçuk Yıldırım, Belediye Başkanı Kazım Arslan, kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törende konuşan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Cumhuriyet'in ilanının henüz birinci yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çıktığı yurt gezisinde 15 Ekim 1924'te Yozgat'ı ziyaret ettiğini ve Ata'nın Yozgat'ta coşkuyla karşılandığını söyledi.

Arslan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhuriyetimizin kuruluşu ile birlikte, cumhuriyetin tüm kurumları ile birlikte gelişip, kökleşmesini sağlamak, devletle milleti buluşturmak, kaynaştırmak suretiyle 1,5 yıllık seyahati boyunca yurt topraklarının büyük bölümünü ziyaret etiğini hatırlattı. Arslan, ''Afyon'dan başlayıp Karadeniz'e, oradan Kars'a uzanan bu seyahat esnasında son olarak 15 Ekim 1924 tarihinde Yozgat'ımıza da gelmiştir. Yozgat işgal görmemiştir. Ancak, Bozok Yaylasının kahraman evlatları ülkemizin tüm yiğit evlatları gibi, Kurtuluş Savaşı'nda, Balkanlar'da, Çanakkale'de, Kafkasya'da kısacası her cephede sayısız şehitler vermiş, destansı mücadelede destansı kahramanlıkların sahibi olmuştur. Şükran borçlu olduğumuz Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bu ziyaretleri ile Bozok Yaylasının yiğit evlatlarının harman olduğu bu diyar ve yiğitlerine karşı bir hakkı teslim etmiştir'' dedi.

Daha sonra Atatürk'ü temsilen öğrenciler tarafından alana getirilen Türk Bayrağı, Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı'ya teslim edildi. Vali Yazıcı, kendisine verilen bayrağı öperek aldı ve öğrencilere teşekkür etti. Tören öğrencilerin okudukları şiirlerin ardından, Atatürk Koşusunda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve halk oyunlarının ekibinin gösterisiyle son buldu.

Editör: TE Bilişim