Muharrem ayı münasebetiyle Yozgat Ülkü Ocakları’nın düzenlemiş olduğu aşure dağıtımı etkinliğine Yozgatlı vatandaşlarda ilgi gösterdi. Cuma namazı öncesi ve sonrasında dağıtılan aşureye Yozgat halkı yoğun ilgi gösterdi, genç yaşlı herkes aşure tatlısından alarak ağızlarını tatlandırdı.
Muharrem ayında bir gelenek haline gelen aşure ikramını Yozgat halkına her yıl olduğu gibi bu yılda Ülkü Ocakları gerçekleştirdi. Cumhuriyet Alanı’na inen Ülkü Ocakları burada açtığı stant ile vatandaşlara gün boyu aşure ikramında bulundu. Tüm teşkilat başkanlarının hazır olduğu etkinlikte, bayan vatandaşlara ikramı Ülkü Ocakları Bayanlar Birimi mensubu Ülkücü hanımlar gerçekleştirdi.
Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman Muharrem ayı vesilesiyle her yıl olduğu gibi bu yılda Ülkü Ocakları olarak hayırlı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. Ocak Başkanı Duran Küçükduman Muharrem ayının İslam aleminde ayrı ve farklı bir yeri olduğunu hatırlatarak “Bu mübarek ayda İslam alemini derinden yaralayan ve bölen olaylar meydana gelmiştir” dedi.
Duran Küçükduman “Her şeyden önce Muharrem ayı bir matem ayıdır, alemlere rahmet olarak gönderilen peygamber efendimizin Ehlibeyt’inden olan güllerinin, torunlarının, ciğerparelerinin şehit edildiği aydır. Zulme ve zalime başkaldırıp, Allah’ın adaletini seçerek mazlum yanında yer alanların bir kez daha hak yolu seçtiği gündür. Ülkücülerin kalbinde ise her daim ehlibeyte duyulan derin sevgi ve hürmet yer almakta, Ülkücü Hareket her daim Kerbela’da zulme ve zalime karşı durup hak ve hakkaniyetten yana tavır alan ehlibeyti kendisine örnek ve kılavuz almaktadır. Bu vesileyle bu mübarek ayımız tüm İslam coğrafyası ve insanlığa hayır, huzur ve barış getirsin inşallah” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim